Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.

Preberi več
Naroči zdaj

Ali pravilno ločujete odpadke?

03.05.2017
Na spletni strani Ekologov brez meja lahko najdete informacije, kako pravilno ločeno zbrati več kot 150 vrst odpadkov. Večino odpadkov lahko oddate v zbirnih centrih, nekatere pa tudi v premične zbiralnice. Na strani EBM so prikazane najpreprostejše možnosti — oddaja v zabojnik za ločeno zbiranje ima prednost pred zbirnim centrom, ker je prvih več in so primerni le za nekaj vrst odpadkov.
Kaj kam sodi vedno najbolje vejo v podjetju, ki pri vas opravlja javno komunalno storitev zbiranja odpadkov, zato so Ekologi brez meja pripravili seznam komunalnih podjetij in njihovih spletnih strani, kjer so na voljo natančnejša navodila in izjeme pri sprejemanju odpadkov (npr. azbest, pomije in radioaktivni odpadki), druge koristne informacije ter ažurni kontaktni podatki.

Vir: EBM
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
28.05.2018
Primavera Sound Music FestivalPreberi več
31.05.2018
Flimski natečaj za mlade
Preberi več