Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.

Preberi več
Naroči zdaj

“Bodi pisatelj” – literarni natečaj v tujih jezikih

22.12.2017
Literarni natečaj v štirih tujih jezikih (angleščina, nemščina, francoščina, italijanščina) je namenjen osnovnošolcem tretje triade ter dijakom in dijakinjam, ki želijo svoje znanje tujega jezika izraziti s pisano besedo.
Avtorji lahko sodelujejo s še neobjavljenimi proznimi besedili. Obseg literarnega dela naj bo do največ 8000 znakov (s presledki).

Kriteriji izbora: vsebinska izvirnost, jezikovna pravilnost, besedišče, vezljivost in zgradbeni učinki, inovativnost v slogu.

Strokovna komisija bo izbrala tri najboljša literarna dela iz vsake kategorije za SŠ in tri najboljša literarna dela iz OŠ, zmagovalci pa bodo objavljeni v posebni publikaciji in predstavljeni na zaključni prireditvi. Dobitnike nagrad bodo o uvrstitvi obvestili na zaključni prireditvi.

Rok za oddajo literarnih prispevkov je 22. 12. 2017. Zaključna prireditev bo potekala 15. 2. 2018 v Festivalni dvorani.

Več informacij najdete tukaj.
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
29.07.2018
Mladinska izmenjava na Siciliji
Preberi več
10.08.2018
Prijavi se in dopolni gledališko znanje. Preberi več
27.08.2018
Če še ne veš, kaj bi študiral/a, je Poletna šola Kariernih centrov Univerze v Ljubljani odlična priložnost, da ...Preberi več