Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.

Preberi več
Naroči zdaj

Drugačni svetovi – 5. mednarodni natečaj za mlade fotografe iz srednje in juhovzhodne Evrope

15.09.2017
Si navdušen fotograf? Te mika nagrada v vrednosti 1.000 eur in samostojna razstava v Galeriji Photon?

Potem se ti ponuja zanimiva priložnost, da sodeluješ in tekmuješ na natečaju za sodobno avtorsko fotografijo, ki jo organizira Galerija Photon – Center za sodobno fotografijo iz Ljubljane. Deset izbrancev bo lahko nato svoje fotografije rastavilo v Ljubljani, na Dunaju in drugod! Natečaj je namenjen avtorjem do 35. leta starosti, ki delujejo na področju srednje in jugovzhodne evrope.
Natečaj je odprt za avtorice in avtorje do 35. leta starosti (vključujoč letnik rojstva 1982), ki delujejo na področju CEE regije (Estonije, Latve, Litvije, Češke, Slovaške, Poljske, Madžarske, Romunije in Bolgarije) in v državah zahodnega Balkana / nekdanje Jugoslavije (Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Črna Gora, Kosovo, Makedonija) oziroma prihajajo iz teh držav in delujejo v mednarodnem prostoru.

Natečaj nima predpisane teme. Sprejemajo dela, ki sodijo v široko paleto fotografskih in s fotografijo povezanih praks (fotografija, foto-montaža, foto-kolaž, foto-instalacija, apropriacija najdenih fotografij, itd.). Žirija bo višje ovrednotila dela, ki izkazujejo originalnost, nekonvencionalnost ter inovativnost tako v formalnem pristopu kot v izboru tem in konceptov!

Prijava naj vsebuje:
  • avtorski portfolio največ dveh zaključenih avtorskih projektov ali projektov v procesu, vsak lahko vsebuje največ 20 fotografij, v resoluciji vsaj 1800 pikslov po daljši stranici v PDF ali JPG formatu,
  • vsebinska utemeljitev projektov (obvezno v angleškem jeziku) do 1500 znakov,
  • kratka biografija prijavitelja/ice,
  • dodatne tehnične specifikacije: formate in dimenzije del, optimalni način predstavitve v razstavnem formatu.
Celotna prijava naj bo zapakirana v eni zip datoteki, ki se jo pošlje po mailu z linkom do Wetransfer-ja, Dropbox-a ali podobnih storitev.

Prijavitelji/ce naj prijave pošljejo do 15. 9. 2017 na naslov: photon.centre@gmail.com s pripisom „za natečaj 2017“.

Več informacij je na voljo tukaj. 

Vir: MCC
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
28.05.2018
Primavera Sound Music FestivalPreberi več
31.05.2018
Flimski natečaj za mlade
Preberi več