Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.
 

Ekipa

Jan Peloza - direktor Zavoda Mobin
Jan je diplomiral na Fakulteti za računalništvo in informatiko in magistriral iz strateškega tržnega komuniciranja na Fakulteti za družbene vede. Kot vodja in mladinski delavec ima več kot 15 let izkušenj, zanimata pa ga predvsem zdrav življenjski slog in trajnostni razvoj. Na področju javnega zdravja je bil aktiven kot predsednik Brez izgovora Slovenija in Alcohol Policy Youth Network-a od leta 2006, sedaj pa v obeh organizacijah sodeluje kot član nadzornih odborov. V preteklosti  je bil tudi del ekipe trenerjev slovenskega programa Mladi v Akciji, Mladinskega sveta Slovenije in Salto-youth.net. Poleg vodenja Zavoda Mobin, Jan vodi tudi tudi Inštitut za mladinsko participacijo, zdravje in trajnostni razvoj.


Tomaž Gorenc
Tomaž je leta 2013 dokončal študij geografije in zgodovine na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani in deluje kot strokovni sodelavec za trajnostni razvoj v organizaciji Brez izgovora Slovenija. Več let je aktiven na področju mladinskega dela, vsebinsko pa ga najbolj zanimajo trajnostni razvoj, regionalna geografija in raba naravnih virov. O slednjih dveh tematikah je napisal tudi diplomsko delo, za katero je prejel Prešernovo nagrado. Zadnja leta deluje tudi kot zunanji sodelavec na Oddelku za geografijo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Tomaž Gorenc se udejstvuje v različnih organizacijah. Kot član izvršnega odbora Ljubljanskega geografskega društva (LGD) je odgovoren za geografske večere. Med drugim je soustanovitelj Inštituta za mladinsko participacijo, zdravje in trajnostni razvoj (IMZTR). Svoje znanje in izkušnje pa uporablja tudi v Zavodu Mobin. V prostem času se rad ukvarja s športom, zahaja v naravo ter raziskuje kraje v Sloveniji in tujini. V študentskih letih je svoj prosti čas preživljal tudi kot vodič po Slovenskem šolskem muzeju.


Petra Frece - poslovna sekretarka
Petra Frece je diplomirala na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer je študirala muzikologijo. Poleg končanega študija muzikologije je zaključila petje na Konservatoriju za glasbo in Balet v Ljubljani.  Ob študiju se je udejstvovala na področju kulture v Akademskem pevskem zboru Tone Tomšič Univerze v Ljubljani, kjer je bila tudi predstavnica za stike z javnostmi in tajnica. Veliko delovnih izkušenj si je pridobila v Galeriji Cankarjevega doma, kjer je sodelovala pri organiziranju dogodkov, pripravi novinarskih konferenc, vodenju razstav in delavnic za otroke. 
Trenutno je članica mednarodnega komornega zbora Utopia & Reality, ki ga vodita Ragnar Rassmusen in Urša Lah. Svojo strast in znanje aktivno uporablja kot zborovodkinja in učiteljica vokalne tehnike v zboru Mepz Trnovci in Mepz Senožeti.


Tjaša Kokanovič – Mladinska delavka
Tjaša je leta 2014 diplomirala na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer je študirala pedagogiko in andragogiko. Med študijem si je pridobila veliko delovnih izkušenj na različnih področjih, kot so delo v vrtcu, organizacija kariernih delavnic za mlade, svetovalno delo na srednji šoli idr. Prakso je opravljala na ljudski univerzi v Ajdovščini, kjer je sodelovala pri programu PUM (projektno učenje za mlade odrasle). Ob študiju je opravljala več prostovoljnih del. Med drugim, nudenje učne pomoči osnovnošolcem, spremstvo slepe osebe ter EVS prostovoljstvo v Grčiji, kjer se je ukvarjala z ekološkimi rešitvami okolijskih problemov, na lokalni ravni. Udeležila se je več mednarodnih treningov in Erasmus+ izmenjav na katerih je pridobila veliko znanj in spretnosti za delo z mladimi.


Anja Geč– Mladinska delavka
Anja Geč trenutno opravlja zadnji letnik Medijskih in komunikacijskih študij na Fakulteti za družbene vede. V okviru študija se je ukvarjala z novinarstvom, mediji in odnosi z javnostmi. V okviru študijske prakse se je pod okriljem Arneta Hodaliča ukvarjala s fotografijo in pod okriljem Katje Bidovec in Toma Petrucellija z obdelavo fotografij in dizajnom. Aktivna je tudi v Študentski sekciji Društva za odnose z javnostmi, kjer je sodelovala tudi pri organizaciji TEDx dogodka. Anja je v stik z mladinskim delom prišla že v svojih najstniških letih, ko je kot prostovoljka izvajala delavnice na osnovnih šolah ter kasneje tudi postala tutorka znotraj mladinske organizacije.  V svojem prostem času, ki ga ob delu in pisanju diplome ne ostane velike, Anja uživa v izletih in pohodih s svojim psom in obisku koncertov slovenske rap scene.
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
30.11.2018
Do 30. novembra se prijavi za študij ali izobraževanju v Izraelu!

Preberi več
10.12.2018
Rok za prijavo je podaljšan na 10. december 2018!

Preberi več