Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.
 

Evropska mladinska kartica z novim vodstvom, mobilno aplikacijo in dijaško izkaznico

30.09.2017
Zavod Mobin, ki izvaja program Evropske mladinske kartice v Sloveniji, je dobil novo vodstvo. Janez Plevnik, dolgoletni vodja mladinske kartice v Sloveniji, ki jo večina mladih pozna po imenu EURO<26 in Ej!kartica, se je z začetkom leta 2017 upokojil, njegovo mesto pa je prevzel nekdanji predsednik Brez izgovora Slovenija in prejemnik priznanja Urada RS za mladino za uspešno delo v mladinskem sektorju, Jan Peloza.
Novi direktor, ki je bil prejšnji teden med drugim izvoljen tudi v upravni odbor krovne organizacije Evropske mladinske kartice (European Youth Card Association ali krajše EYCA), je pred kratkim preko socialnih omrežij delil dve pomembni novici. Mobin je sklenil prelomni dogovor z eŠolo za izdajo 80 odstotkov slovenskih dijaških izkaznic, z nizozemskim podjetjem eVect pa se je dogovoril za pripravo prve virtualne mladinske kartice v Sloveniji. Po ocenah Peloze bo v naslednjih letih pokritost EYCA kartice presegla 15 odstotkov vseh mladih v Sloveniji, saj se napovedujejo še nekatera partnerstva, ki bodo omogočala rast in povezovanje mladih z odločevalci, državo, mladinskimi organizacijami ter ponudniki produktov in storitev za mlade.

»Evropska mladinska kartica ostaja v javnem interesu, dodatno pa jo izboljšujemo z družbeno odgovornostno komponento. Vse naše kartice so izdelanega iz reciklirane BIO plastike, prednostno izbiramo slovenske ponudnike ugodnosti, vsi prihodki se vlagajo v program zavoda, v naslednjih letih pa tudi v spodbujanje ustvarjalnosti mladih v mladinskem sektorju. EYCA namerava do leta 2019 prerasti ugled kartice popustov in postati priznano celostno identifikacijsko sredstvo za mlade v Sloveniji. Še več: ker se zavedamo, da so dnevi fizičnim karticam šteti, pripravljamo tehnološke rešitve, ki bodo mladim olajšale življenje in jim ponudile več priložnosti za mobilnost, aktivno participacijo, predvsem pa kulturno udejstvovanje doma in drugod po Evropi«, je povedal direktor Zavoda Mobin, Jan Peloza.

Urad RS za mladino ima s Svetom Evrope sklenjen delni sporazum o Evropski mladinski kartici za pospeševanje in olajševanje mobilnosti mladih, krovna evropska zveza European Youth Card Association pa sodeluje z Evropsko komisijo na več področjih – tako na primer vsak prostovoljec, ki se udeleži Evropske prostovoljske službe – EVS pridobi brezplačno EYCA kartico, zveza in njeni člani pa so zelo dejavni tudi v Evropskih solidarnostnih enotah (European Solidarity Corps). 
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
05.11.2018
Nagradni natečaj za najboljši video, esej ali fotografijo.Preberi več
30.11.2018
Do 30. novembra se prijavi za študij ali izobraževanju v Izraelu!

Preberi več