Zakaj
Evropska mladinska kartica
Vsi mladi v starosti od 13 do 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.

Preberi več
Naroči zdaj

Festival Parada ponosa išče prostovoljce

26.04.2017
Društvo Parada ponosa bo letos med 9. in 17. junijem organiziralo Festival Parada ponosa 2017, ki se bo 17. junija zaključil z največjim LGBTIQ+ dogodkom v letu - Parado ponosa 2017. Glede na to, da je celoten festival in tudi Parada ponosa velik organizacijski zalogaj, ki sloni na prostovoljskem delu, jim tudi letošnjega festivala ne bo uspelo postaviti na noge brez pomoči prostovoljk in prostovoljcev. 
Vse, ki si od maja do konca junija lahko vzamete nekaj časa in jim aktivno pomagate pri izvedbi programa festivala, vljudno vabijo na koordinacijski sestanek, ki bo potekal v sredo, 26. aprila 2017, ob 19:00 v Ziferblatu (Vegova 8, Ljubljana).

Na koordinacijskem sestanku se boste pogovorili o vaših pričakovanjih in željah ter obsegu dela. Njihova skrb je čim bolj upoštevati vaše želje glede razpoložljivosti in vrste nalog, ki bi jih želeli izvajati.

Seznam nalog:
 • Pomoč pri izdelavi in postavljanju scene, odrske postavitve, ozvočenja in osvetlitve;
 • Pomoč pri nabavi materialov, nakupi različnih potrebščin, dostava materialov;
 • Pomoč pri izdelovanju rekvizitov, transparentov, scenskih pripomočkov, ambientacija;
 • Pomoč pri snemanju in fotografiranju dogodkov, montaža in obdelava video in foto gradiva;
 • Pomoč pri poročanju o dogodkih, pisanje krajših zapisov in tekstov za medijske objave;
 • Pomoč pri pripravi hrane in strežba;
 • Pomoč pri delu na stojnicah, delo z ljudmi, direktna komunikacija z naključnimi mimoidočimi;
 • Pomoč pri opravljanju varnostnih in redarskih del;
 • Pomoč pri organizaciji posameznih dogodkov;
 • Pomoč pri promociji in prodaji promocijskih materialov;
 • Naloge na predlog prostovoljk_cev glede na profil in predhodnje izkušnje;
 • Drugo.
Kaj ponujajo v zameno?
 • Mentorsko uro ob pričetku prostovoljnega dela, pomoč pri spremljanju lastne učne izkušnje in mentorsko uro ter evalvacijo dela ob zaključku prostovoljskega dela oziroma po koncu projekta;
 • Delovno koordinatorko_ja – oseba, ki vam pomaga izpolnjevati delovne naloge in poskrbi, da se ob delu naučite veliko novega;
 • Sproščeno in pozitivno vzdušje, delo v zagnani, motivirani in kreativni ekipi;
 • Super prostor za sestanke in delo (Ziferblat Ljubljana), ki pride skupaj s kavo in piškotki;
 • Možnost dolgotrajnega sodelovanja v društvu z več odgovornostmi in priložnostmi za realizacijo lastnih idej v prihodnje;
 • Prost vstop na dogodke Festivala Parada ponosa 2017, vključno z zabavami;
 • Podpisan dogovor o prostovoljstvu, ki ga lahko predložite na Zavodu za zaposlovanje in zaprosite za dodatek k denarni socialni pomoči (v primeru brezposelnosti);
 • Za vse prostovoljke/ce, ki pa se boste angažirali v večjem obsegu (nad 100 ur) pa bodo poskrbeli tudi za izplačila simbolnih nagrad (skladno z zakonodajo) ter druge bonitete po dogovoru (darila, možna udeležba v mednarodnih projektih, celoletne vstopnine...);
 • Potrdilo o opravljenem prostovoljskem delu, z možnostjo vpisa tudi v Nefiks – sistem beleženja kompetenc.
Torej, če verjamete, da Parada ponosa mora biti in si zasluži vašo energijo in čas; če ste pripravljeni poprijeti za delo tam, kjer se pomoč potrebuje; če zaupate, da se boste dobro počutili v motivirani, ampak včasih malo kaotični ekipi ;) in če vam ne bo odveč sproti beležiti svojih prostovoljskih ur in dela, potem vas vse že nestrpno pričakujejo na prvem koordinacijskem sestanku, ki bo predvidoma potekal v Ziferblatu, Vegova 8, Ljubljana oz. v večjem prostoru, če se bo prijavilo večje število zainteresiranih. 

Prijavite se lahko tukaj

Vir: Ljubljana Pride
Koledar dogodkov
KOLEDAR
DOGODKOV
10.10.2017
Planinska zveza Slovenije želi na osnovi programa dela Raziskovalne skupine PZS z javnim razpisom povabiti študente in druge raziskovalce k pripravi diplomskega, magistrskega dela ali doktorske disertacije, ki so vsebinsko povezane z gorništvom, alpinizmom ali tudi širše. S pomočjo rezultatov in spoznanj želijo nadgraditi spoznanja, ki bodo koristna za delo v celotni planinski organizaciji. Prijava izbrane naloge poteka skozi vse leto oziroma po dogovoru z RS PZS.
Preberi več
30.06.2017
Z evropskim fotografskim natečajem “Moja Evropa, moje pravice”, skupina PES vabi ljubiteljske in poklicne fotografe, naj v objektiv ujamejo svoje razumevanje zelo aktualnega vprašanja naših temeljnih pravic.
Preberi več
19.06.2017
Literarna nagrada Frontiere-Grenzen  (meje) je nagrada za kratko pripovedno prozo na poljubno temo. Namenjena je vsem zvrstem sodobnega pripovedništva od tradicionalne pripovedi do najnovejšega jezikovnega eksperimentiranja, od trilerja do fantastike, od horror zgodbe do znanstvene fantastike, od zbirke pisem do ljubezenske zgodbe ter do gledališkega besedila.
Preberi več
15.06.2017
Upravni odbor (Kuratorij) Knafljeve ustanove razpisuje razpis štipendije Knafljeve ustanove za študijsko leto 2017/2018.
Preberi več
15.06.2017
Upravni odbor (Kuratorij) Knafljeve ustanove na Dunaju razpisuje razpis Tumove štipendije za študijsko leto 2017/18.
Preberi več
15.06.2017
UNESCO v povezavi z fundacijo Goi razpisuje mednarodni natečaj za najboljši esej 2017. Sodelujejo lahko mladi do 25 let.
Preberi več
04.06.2017
Mladi, stari do 25 let iz vsega sveta ste vabljeni, da oddate kratek video, dolg največ pet minut, in ga delite skupaj s svojimi mislimi, izkušnjami, mnenji, vprašanji in predlogi o migracijah, raznolikosti in socialnem vključevanju. Video posnetki morajo biti narejeni po januarju 2015 in biti posneti v angleščini, ali imeti angleške podnapise.
Preberi več
01.06.2017
Mladi, stari med 18 in 30 let iz katerekoli države članice Sveta Evrope ste vabljeni, da v mestu Nantes v Franciji delite svoje izkušnje z vodenjem projektov, ki krepijo zavedanje “skupnega življenja” v tvojem mestu.
Preberi več
31.05.2017
Socialna akademija pripravlja novo poletno izmenjavo! Na izmenjavi se bodo mladi iz štirih držav, Belgije, Španije, Madžarske in Slovenije, ukvarjali z vidiki dostopa kulture in umetnosti za mlade. Premalo se namreč zavedamo, da je nekaterim izmed njih dostop do omenjenih področij otežen zaradi socialnih, ekonomskih ali geografskih preprek.
Preberi več
31.05.2017
INNSBRUCK film CAMPUS, ki bo letos potekal že petič, je pomembno stičišče mladih filmskih talentov in filmska šola za mlade talente s fokusom na kinematografijo, fotografijo in osvetljavo. Dogajanje bo potekalo med 4. in 10. septembrom v Innsbrucku, rok za prijavo pa je 31. 5. 2017. 
Preberi več
31.05.2017
Zveza Sonček bo tudi v letu 2017 organizirala Zdravstveno terapevtsko kolonijo za družine med 19. 8. in 26. 8. 2017 v Centru Sonček Elerji. Za izvedbo programa vabijo k sodelovanju prostovoljce. Vaša naloga bo pomoč pri varstvu otrok  ter sodelovanje pri različnih aktivnostih v sklopu programa.
Preberi več
30.05.2017
Vabljeni k prijavi na enotedenski Eating City Summer Campus. Še posebej ste dobrodošli študentje, ki vas zanima trajnostni razvoj, management prehrambenega sistema in organizacija prehranjevanja v javnih prostorih.
Preberi več
24.05.2017
Ekologi brez meja vabijo na Tekstilnico - izmenjavo oblačil, ki bo 24. maja od 17:00 do 19:00 v Waldorfski šoli v Ljubljani. 
Preberi več