Zakaj
Evropska mladinska kartica
Vsi mladi v starosti od 13 do 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 100 tisoč ugodnosti.

Preberi več
Naroči zdaj

Festival Parada ponosa išče prostovoljce

26.04.2017
Društvo Parada ponosa bo letos med 9. in 17. junijem organiziralo Festival Parada ponosa 2017, ki se bo 17. junija zaključil z največjim LGBTIQ+ dogodkom v letu - Parado ponosa 2017. Glede na to, da je celoten festival in tudi Parada ponosa velik organizacijski zalogaj, ki sloni na prostovoljskem delu, jim tudi letošnjega festivala ne bo uspelo postaviti na noge brez pomoči prostovoljk in prostovoljcev. 
Vse, ki si od maja do konca junija lahko vzamete nekaj časa in jim aktivno pomagate pri izvedbi programa festivala, vljudno vabijo na koordinacijski sestanek, ki bo potekal v sredo, 26. aprila 2017, ob 19:00 v Ziferblatu (Vegova 8, Ljubljana).

Na koordinacijskem sestanku se boste pogovorili o vaših pričakovanjih in željah ter obsegu dela. Njihova skrb je čim bolj upoštevati vaše želje glede razpoložljivosti in vrste nalog, ki bi jih želeli izvajati.

Seznam nalog:
 • Pomoč pri izdelavi in postavljanju scene, odrske postavitve, ozvočenja in osvetlitve;
 • Pomoč pri nabavi materialov, nakupi različnih potrebščin, dostava materialov;
 • Pomoč pri izdelovanju rekvizitov, transparentov, scenskih pripomočkov, ambientacija;
 • Pomoč pri snemanju in fotografiranju dogodkov, montaža in obdelava video in foto gradiva;
 • Pomoč pri poročanju o dogodkih, pisanje krajših zapisov in tekstov za medijske objave;
 • Pomoč pri pripravi hrane in strežba;
 • Pomoč pri delu na stojnicah, delo z ljudmi, direktna komunikacija z naključnimi mimoidočimi;
 • Pomoč pri opravljanju varnostnih in redarskih del;
 • Pomoč pri organizaciji posameznih dogodkov;
 • Pomoč pri promociji in prodaji promocijskih materialov;
 • Naloge na predlog prostovoljk_cev glede na profil in predhodnje izkušnje;
 • Drugo.
Kaj ponujajo v zameno?
 • Mentorsko uro ob pričetku prostovoljnega dela, pomoč pri spremljanju lastne učne izkušnje in mentorsko uro ter evalvacijo dela ob zaključku prostovoljskega dela oziroma po koncu projekta;
 • Delovno koordinatorko_ja – oseba, ki vam pomaga izpolnjevati delovne naloge in poskrbi, da se ob delu naučite veliko novega;
 • Sproščeno in pozitivno vzdušje, delo v zagnani, motivirani in kreativni ekipi;
 • Super prostor za sestanke in delo (Ziferblat Ljubljana), ki pride skupaj s kavo in piškotki;
 • Možnost dolgotrajnega sodelovanja v društvu z več odgovornostmi in priložnostmi za realizacijo lastnih idej v prihodnje;
 • Prost vstop na dogodke Festivala Parada ponosa 2017, vključno z zabavami;
 • Podpisan dogovor o prostovoljstvu, ki ga lahko predložite na Zavodu za zaposlovanje in zaprosite za dodatek k denarni socialni pomoči (v primeru brezposelnosti);
 • Za vse prostovoljke/ce, ki pa se boste angažirali v večjem obsegu (nad 100 ur) pa bodo poskrbeli tudi za izplačila simbolnih nagrad (skladno z zakonodajo) ter druge bonitete po dogovoru (darila, možna udeležba v mednarodnih projektih, celoletne vstopnine...);
 • Potrdilo o opravljenem prostovoljskem delu, z možnostjo vpisa tudi v Nefiks – sistem beleženja kompetenc.
Torej, če verjamete, da Parada ponosa mora biti in si zasluži vašo energijo in čas; če ste pripravljeni poprijeti za delo tam, kjer se pomoč potrebuje; če zaupate, da se boste dobro počutili v motivirani, ampak včasih malo kaotični ekipi ;) in če vam ne bo odveč sproti beležiti svojih prostovoljskih ur in dela, potem vas vse že nestrpno pričakujejo na prvem koordinacijskem sestanku, ki bo predvidoma potekal v Ziferblatu, Vegova 8, Ljubljana oz. v večjem prostoru, če se bo prijavilo večje število zainteresiranih. 

Prijavite se lahko tukaj

Vir: Ljubljana Pride
Koledar dogodkov
KOLEDAR
DOGODKOV
30.09.2017
Ekonomska fakulteta v Ljubljani razpisuje štipendije v znesku 4.000 € za mednarodni program FELU MBA za leto 2018.
Preberi več
18.09.2017
Planinska zveza Slovenije želi na osnovi programa dela Raziskovalne skupine PZS z javnim razpisom povabiti študente in druge raziskovalce k pripravi diplomskega, magistrskega dela ali doktorske disertacije, ki so vsebinsko povezane z gorništvom, alpinizmom ali tudi širše. S pomočjo rezultatov in spoznanj želijo nadgraditi spoznanja, ki bodo koristna za delo v celotni planinski organizaciji. Prijava izbrane naloge poteka skozi vse leto oziroma po dogovoru z RS PZS.
Preberi več
08.09.2017
Bodi športnik ‘Igraj se z mano’ je mednarodni športno – družabni dogodek, v izvedbi Centra Janeza Levca Ljubljana in Društva za kulturo inkluzije. Dogodek bo v TC Triglav (v Jami za Bežigradom), 15. 9. 2017, rok prijave pa je 8. 9. 2017.
Preberi več
15.07.2017
Seminar Ready for world je namenjen oblikovanju in deljenju dobrih praks na področju informiranja in svetovanja mladim o njihovi prihodnosti. Seminar bo od 12. do 15. septembra 2017 v Helsinkih na Finskem.  Rok prijave je 15. 7. 2017.
Preberi več
04.07.2017
Delodajalci opažajo, da mladi ne prepoznavajo svojih kompetenc, ki jih (če so aktivni) res ni malo. Na delavnici se boš naučil/-a prepoznati vse kompetence, ki jih premoreš in jih znal/-a natančno predstaviti delodajalcu.
Preberi več
04.07.2017
Svetovni slovenski kongres prireja III. slovensko konferenco mladih raziskovalcev in študentov iz sveta in Slovenije. Konferenca bo potekala 4. julija 2017 v Ljubljani. Kotizacije ni.
Preberi več
30.06.2017
Društvo za kulturo inkluzije išče prostovoljca/ko iz Slovenije za udeležbo v projektu Evropske prostovoljske službe, ki bo v trajanju 12-mesecev s pričetkom v septembru 2017 potekala na Hrvaškem. Prijave zbirajo do 30. 6. 2017. 
Preberi več
30.06.2017
Z evropskim fotografskim natečajem “Moja Evropa, moje pravice”, skupina PES vabi ljubiteljske in poklicne fotografe, naj v objektiv ujamejo svoje razumevanje zelo aktualnega vprašanja naših temeljnih pravic.
Preberi več
29.06.2017
Se tudi ti večkrat to vprašaš? Na Zavodu Nefiks poznajo rešitev za tvoje zaposlitvene izzive.
Preberi več
29.06.2017
Na Sindikatu Mladi plus pripravljajo dogodek z naslovom “Jamramo in iščemo rešitve”. Prisluhnil/-a boš lahko lahko zgodbam in nasvetom, predstavil/-a svojo situacijo, za nasvet vprašal/-a strokovnjaka, Tomaža Kuralta in Leo Hrovat ter se družil/-a z ostalimi, ki se nahajajo v podobni situaciji.
Preberi več