Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.

Preberi več
Naroči zdaj

Filmski teden Evrope

22.05.2017
Od 4. do 22. maja 2017 bodo v okviru Filmskega tedna Evrope po Sloveniji potekale projekcije filmov sodobne evropske produkcije.
V dvanajstih slovenskih mestih se bo zvrstilo kar trideset brezplačnih projekcij, vsi predvajani filmi pa so prejemniki podpore podprograma MEDIA Ustvarjalne Evrope za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije. Nekateri izmed njih so bili uvrščeni tudi v izbor za nagrado LUX, s katero Evropski parlament spodbuja kulturno raznolikost in povezovanje med evropskimi državami.

Projekcije si boste lahko ogledali v Celju, Cerknici, Izoli, Kranju, Ljubljani, Murski Soboti, Novi Gorici, Novem mestu, Pivki, Postojni, Ptuju in na Ravnem na Koroškem.

Celoten spored filmskih projekcij je dostopen na spletni strani Europe Direct Slovenije, za zagotovitev oz. rezervacijo brezplačnih vstopnic pa se obrnite na posamezne lokacije filmskih projekcij.

Organizatorji in kontaktne osebe Filmskega tedna Evrope 2017:
Europe Direct Koper – Capodistria
Europe Direct Savinjska 
Europe Direct Novo mesto 
Europe Direct Koroška
Europe Direct Gorenjska
Europe Direct Goriška 
Europe Direct Maribor 
Europe Direct Murska Sobota
Europe Direct Primorsko-notranjske regije 
Hiša Evropske unije v Ljubljani
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
28.05.2018
Primavera Sound Music FestivalPreberi več
31.05.2018
Flimski natečaj za mlade
Preberi več