Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.
 

Lahkih nog naokrog

19.02.2018
Pridruži se skupini mladih pri spoznavanju in promociji mednarodnega prostovoljstva
Kot vodilna organizacija v Sloveniji na področju mednarodnega prostovoljstva, želimo desetim slovenskim prostovoljcem in štirim EVS prostovoljkam iz različnih evropskih držav ponuditi možnost za pridobivanje izkušenj in novega znanja na področju mednarodnega prostovoljstva ter neformalnega učenja. Izbrana skupina prostovoljcev bo izvedla aktivnosti, ki jih bo zasnovala sama s podporo mentorjev in izpeljala po različnih mladinskih organizacijah, šolah, v svojem lokalnem okolju. Skozi promocijske aktivnosti bodo mlade informirali o priložnostih na področju mednarodnega prostovoljstva, pomenu neformalnega učenja in pridobivanja kompetenc skozi mednarodno prostovoljno delo, s poudarkom na možnostih udeležbe mladih v programih ERASMUS+.

Udeleženci bodo skozi celoten cikel pridobili:
  •     poglobljeno znanje o mednarodnem prostovoljstvu skozi lečo globalnega učenja,
  •     medkulturno izkušnjo ob delu z EVS prostovoljkami,
  •     mehke veščine, organizacijske ter socialno državljanske kompetence.
Cikel se bo izvajal med februarjem 2018 in decembrom 2018.

Izbrani prostovoljci bodo izvedli 5-7 promocijskih delavnic, stroški prenočišča bodo kriti za udeležence, ki ne živijo v Ljubljani, ravno tako bodo kriti stroški prevoza do višine 20€. V primeru, da bo strošek višji bomo na koncu usposabljanja preverili, če je ostalo še kaj denarja za kritje razlike.

Več o posameznih aktivnostih cikla si lahko prebereš tukaj.

Rok za prijavo je 19. februar 2018. Klikni za več informacij in prijavnico.
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
05.11.2018
Nagradni natečaj za najboljši video, esej ali fotografijo.Preberi več
30.11.2018
Do 30. novembra se prijavi za študij ali izobraževanju v Izraelu!

Preberi več