Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.

Preberi več
Naroči zdaj

Natečaj za kratki dokumentarni film 2017

01.03.2017
Amnesty International v okviru Festivala kratkega filma razpisuje natečaj za kratki dokumentarni film v 2017. 
Namen natečaja, organiziranega v sklopu Festivala dokumentarnega filma, je povečati osveščenost mladih o človekovih pravicah, ter jih spodbuditi, da o pravicah in njihovih kršitvah razmišljajo tudi z osebne perspektive. Ta namen je še posebej izrazit letos, ko s temo natečaja »Bolje je prižgati svečo, kot preklinjati temo« spodbujajo razmislek o lastnem angažiranju in delovanju za spremembe na bolje. Na Amnesty International Slovenije namreč verjamejo, da lahko k spremembam na bolje pripomoremo prav vsi, ne glede na starost, izobrazbo ali kakšno drugo osebno okoliščino.

Ustvarjalci najboljšega filma, ki ga bo izbrala strokovna žirija, bodo priznanja in simbolične nagrade prejeli na zaključni prireditvi Festivala dokumentarnega filma, kjer Amnesty International Slovenije vsako leto podeli tudi nagrado za najboljši dokumentarni film na temo človekovih pravic.

Celotno besedilo razpisa in povezava do prijavnice je na voljo tukaj, rok prijave in oddaje izdelkov pa je 1. marec 2017

Vir: Amnesty International 
Pomembni datumi