Zakaj
Evropska mladinska kartica
Vsi mladi v starosti od 12 do 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 100 tisoč ugodnosti.

Preberi več
Naroči zdaj

Novi razpisi za EU Aid Volunteers iniciativo

01.05.2017
Že nekaj časa se jih je čakalo in končno so tukaj – razburljiva nova mesta za prostovoljce, ki bi si želeli delati na humanitarnih projektih izven Evrope! Tokrat vas lahko prostovoljska pot popelje v 11 različnih držav – na Kubo, v Ekvador, Bolivijo, Tunizijo, Jordanijo, Kambodžo, in še kaj se bo našlo. V Sloveniji informacije in pomoč prostovoljcem nudi Zavod Voluntariat. 
EU Aid Volunteers je iniciativa, ki združuje prostovoljce in organizacije iz držav Evropske unije in tretjih držav z namenom zagotavljanja praktične podpore pri nudenju humanitarne pomoči, krepitve lokalne zmogljivosti ter odpornosti v primeru naravnih nesreč. Odprta je za vse, ki so državljani EU ali pa bivajo v Evropski uniji daljše časovno obdobje ter so stari nad 18 let.

Aktivnosti, ki jih izvajajo prostovoljci preko iniciative pa so odvisne predvsem od  specifične situacije v državi, kamor se osebe odpravljajo ter od njihovih  kompetenc in preteklih izkušenj. Največ dejavnosti pa je izvedenih na področjih, kot so: organizacijski razvoj, krepitev zmogljivosti, vodenje projektov, podpora pri zmanjševanju tveganja naravnih nesreč ter zagotavljanje pomoči pri odpravljanju posledic nesreč.

Dolžina trajanja prostovoljnega dela je odvisna od vsakega posameznega projekta. Traja lahko od 1 do 18 mesecev. EU Aid Volunteers program udeležencem krije stroške prevoza, nastanitve in zavarovanja. Poleg tega pa prostovoljci dobijo še mesečno žepnino za hrano, lokalni prevoz in druge vsakodnevne izdatke.

Več informacij najdete tukaj

Primerni kandidati se lahko prijavijo preko katerekoli certificirane pošiljajoče organizacije. Ker Zavod Voluntariat še vedno pridno čaka na pridobitev certifikata, vas vabijo, da se na razpis prijavite preko prijateljske organizacije GVC iz Italije.

Kot rečeno, razpis je odprt za vse državljane EU, ne glede na to, kje je situirana pošiljajoča organizacija.

GVC ima v tem trenutku odprta prostovoljska mesta v Latinski Ameriki, Afriki, Aziji in na Bližnjem vzhodu. Prostovoljci bodo izvajali predvsem dejavnosti povezane s koordinacijo komunikacije, spodbujanja pravic žensk, zmanjšanjem tveganja nesreč, ter naloge v povezavi s podnebnimi spremembami.

Razpisana prosta mesta najdete tukaj. Pod vsakim opisom specifičnega projekta pa je napisano tudi, kakšni so roki in načini prijave.

Če se vam pojavljajo še kakršnakoli vprašanja, ste dobrodošli, da pišete na maja.voluntariat@gmail.com.

Vir: Zavod Voluntariat
Koledar dogodkov
KOLEDAR
DOGODKOV
30.09.2017
Ekonomska fakulteta v Ljubljani razpisuje štipendije v znesku 4.000 € za mednarodni program FELU MBA za leto 2018.
Preberi več
18.09.2017
Planinska zveza Slovenije želi na osnovi programa dela Raziskovalne skupine PZS z javnim razpisom povabiti študente in druge raziskovalce k pripravi diplomskega, magistrskega dela ali doktorske disertacije, ki so vsebinsko povezane z gorništvom, alpinizmom ali tudi širše. S pomočjo rezultatov in spoznanj želijo nadgraditi spoznanja, ki bodo koristna za delo v celotni planinski organizaciji. Prijava izbrane naloge poteka skozi vse leto oziroma po dogovoru z RS PZS.
Preberi več
17.09.2017
V Mladinskem središču Vič zbirajo rabljena oblačila za otroke in mlade in sicer v mesecu avgustu in septembru. Na dogodku GARAŽNA RAZDAJA (v septembru) bodo pa zbrana oblačila podarili.
Preberi več
17.09.2017
V novembru bo v Ljubljani potekal forum, ki bo združil posameznike, ki so aktivni na področju mladih, da raziskujejo relavantne politike in prakse, ki so povezane z izobraževanjem za demokratično državljanjstvo z Evropsko dimenzijo. Skozi forum bodo udeležni lahko pridobili nov pogled v področje izobraževanja mladih in razvili morebitne insiprativne odgovore.

Rok za prijavo je 17. september 2017, več informacij in prijavni obrazec pa je na voljo tukaj
Preberi več
15.09.2017
Mednarodna mladinska konferenca z naslovom “European Values for the Future of SEE countries” bo potekala od 15. do 19. septembra 2017 v Makedoniji. Prva je bila organizirana leta 2003 in letos ob 15. obletnici je tema evropskih vrednot v državah Jugovzhodne Evrope še vedno sveža in neodgovorjena, čeprav se je politično-ekonomski zemljevid regije precej spremenil.
Preberi več
08.09.2017
Bodi športnik ‘Igraj se z mano’ je mednarodni športno – družabni dogodek, v izvedbi Centra Janeza Levca Ljubljana in Društva za kulturo inkluzije. Dogodek bo v TC Triglav (v Jami za Bežigradom), 15. 9. 2017, rok prijave pa je 8. 9. 2017.
Preberi več
03.09.2017
Vsakoletni Mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk bo tokrat potekal od 6. do 14. 10. 2017. Predstavlja umetnice z vsega sveta, tudi iz daljnih držav in področij, ki se v Sloveniji redko predstavljajo ali pa jih domače občinstvo še ne pozna najbolje. Je kraj, kjer prihaja do sodelovanja med povabljenimi gostjami, umetniki in institucijami oziroma organizacijami v Sloveniji in sosednjih državah. Vabijo te, da obiščeš festival, se udeležiš delavnice o odrski tehniki ali pa se jim pridružiš kot prostovoljka/prostovoljec. 
Preberi več