Zakaj
Evropska mladinska kartica
Vsi mladi v starosti od 13 do 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 100 tisoč ugodnosti.

Preberi več
Naroči zdaj

Novi razpisi za EU Aid Volunteers iniciativo

01.05.2017
Že nekaj časa se jih je čakalo in končno so tukaj – razburljiva nova mesta za prostovoljce, ki bi si želeli delati na humanitarnih projektih izven Evrope! Tokrat vas lahko prostovoljska pot popelje v 11 različnih držav – na Kubo, v Ekvador, Bolivijo, Tunizijo, Jordanijo, Kambodžo, in še kaj se bo našlo. V Sloveniji informacije in pomoč prostovoljcem nudi Zavod Voluntariat. 
EU Aid Volunteers je iniciativa, ki združuje prostovoljce in organizacije iz držav Evropske unije in tretjih držav z namenom zagotavljanja praktične podpore pri nudenju humanitarne pomoči, krepitve lokalne zmogljivosti ter odpornosti v primeru naravnih nesreč. Odprta je za vse, ki so državljani EU ali pa bivajo v Evropski uniji daljše časovno obdobje ter so stari nad 18 let.

Aktivnosti, ki jih izvajajo prostovoljci preko iniciative pa so odvisne predvsem od  specifične situacije v državi, kamor se osebe odpravljajo ter od njihovih  kompetenc in preteklih izkušenj. Največ dejavnosti pa je izvedenih na področjih, kot so: organizacijski razvoj, krepitev zmogljivosti, vodenje projektov, podpora pri zmanjševanju tveganja naravnih nesreč ter zagotavljanje pomoči pri odpravljanju posledic nesreč.

Dolžina trajanja prostovoljnega dela je odvisna od vsakega posameznega projekta. Traja lahko od 1 do 18 mesecev. EU Aid Volunteers program udeležencem krije stroške prevoza, nastanitve in zavarovanja. Poleg tega pa prostovoljci dobijo še mesečno žepnino za hrano, lokalni prevoz in druge vsakodnevne izdatke.

Več informacij najdete tukaj

Primerni kandidati se lahko prijavijo preko katerekoli certificirane pošiljajoče organizacije. Ker Zavod Voluntariat še vedno pridno čaka na pridobitev certifikata, vas vabijo, da se na razpis prijavite preko prijateljske organizacije GVC iz Italije.

Kot rečeno, razpis je odprt za vse državljane EU, ne glede na to, kje je situirana pošiljajoča organizacija.

GVC ima v tem trenutku odprta prostovoljska mesta v Latinski Ameriki, Afriki, Aziji in na Bližnjem vzhodu. Prostovoljci bodo izvajali predvsem dejavnosti povezane s koordinacijo komunikacije, spodbujanja pravic žensk, zmanjšanjem tveganja nesreč, ter naloge v povezavi s podnebnimi spremembami.

Razpisana prosta mesta najdete tukaj. Pod vsakim opisom specifičnega projekta pa je napisano tudi, kakšni so roki in načini prijave.

Če se vam pojavljajo še kakršnakoli vprašanja, ste dobrodošli, da pišete na maja.voluntariat@gmail.com.

Vir: Zavod Voluntariat
Koledar dogodkov
KOLEDAR
DOGODKOV
30.09.2017
Ekonomska fakulteta v Ljubljani razpisuje štipendije v znesku 4.000 € za mednarodni program FELU MBA za leto 2018.
Preberi več
18.09.2017
Planinska zveza Slovenije želi na osnovi programa dela Raziskovalne skupine PZS z javnim razpisom povabiti študente in druge raziskovalce k pripravi diplomskega, magistrskega dela ali doktorske disertacije, ki so vsebinsko povezane z gorništvom, alpinizmom ali tudi širše. S pomočjo rezultatov in spoznanj želijo nadgraditi spoznanja, ki bodo koristna za delo v celotni planinski organizaciji. Prijava izbrane naloge poteka skozi vse leto oziroma po dogovoru z RS PZS.
Preberi več
08.09.2017
Bodi športnik ‘Igraj se z mano’ je mednarodni športno – družabni dogodek, v izvedbi Centra Janeza Levca Ljubljana in Društva za kulturo inkluzije. Dogodek bo v TC Triglav (v Jami za Bežigradom), 15. 9. 2017, rok prijave pa je 8. 9. 2017.
Preberi več
15.07.2017
Seminar Ready for world je namenjen oblikovanju in deljenju dobrih praks na področju informiranja in svetovanja mladim o njihovi prihodnosti. Seminar bo od 12. do 15. septembra 2017 v Helsinkih na Finskem.  Rok prijave je 15. 7. 2017.
Preberi več
04.07.2017
Delodajalci opažajo, da mladi ne prepoznavajo svojih kompetenc, ki jih (če so aktivni) res ni malo. Na delavnici se boš naučil/-a prepoznati vse kompetence, ki jih premoreš in jih znal/-a natančno predstaviti delodajalcu.
Preberi več
04.07.2017
Svetovni slovenski kongres prireja III. slovensko konferenco mladih raziskovalcev in študentov iz sveta in Slovenije. Konferenca bo potekala 4. julija 2017 v Ljubljani. Kotizacije ni.
Preberi več
30.06.2017
Društvo za kulturo inkluzije išče prostovoljca/ko iz Slovenije za udeležbo v projektu Evropske prostovoljske službe, ki bo v trajanju 12-mesecev s pričetkom v septembru 2017 potekala na Hrvaškem. Prijave zbirajo do 30. 6. 2017. 
Preberi več
30.06.2017
Z evropskim fotografskim natečajem “Moja Evropa, moje pravice”, skupina PES vabi ljubiteljske in poklicne fotografe, naj v objektiv ujamejo svoje razumevanje zelo aktualnega vprašanja naših temeljnih pravic.
Preberi več
29.06.2017
Se tudi ti večkrat to vprašaš? Na Zavodu Nefiks poznajo rešitev za tvoje zaposlitvene izzive.
Preberi več
29.06.2017
Na Sindikatu Mladi plus pripravljajo dogodek z naslovom “Jamramo in iščemo rešitve”. Prisluhnil/-a boš lahko lahko zgodbam in nasvetom, predstavil/-a svojo situacijo, za nasvet vprašal/-a strokovnjaka, Tomaža Kuralta in Leo Hrovat ter se družil/-a z ostalimi, ki se nahajajo v podobni situaciji.
Preberi več