Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.

Preberi več
Naroči zdaj

Novi razpisi za EU Aid Volunteers iniciativo

01.05.2017
Že nekaj časa se jih je čakalo in končno so tukaj – razburljiva nova mesta za prostovoljce, ki bi si želeli delati na humanitarnih projektih izven Evrope! Tokrat vas lahko prostovoljska pot popelje v 11 različnih držav – na Kubo, v Ekvador, Bolivijo, Tunizijo, Jordanijo, Kambodžo, in še kaj se bo našlo. V Sloveniji informacije in pomoč prostovoljcem nudi Zavod Voluntariat. 
EU Aid Volunteers je iniciativa, ki združuje prostovoljce in organizacije iz držav Evropske unije in tretjih držav z namenom zagotavljanja praktične podpore pri nudenju humanitarne pomoči, krepitve lokalne zmogljivosti ter odpornosti v primeru naravnih nesreč. Odprta je za vse, ki so državljani EU ali pa bivajo v Evropski uniji daljše časovno obdobje ter so stari nad 18 let.

Aktivnosti, ki jih izvajajo prostovoljci preko iniciative pa so odvisne predvsem od  specifične situacije v državi, kamor se osebe odpravljajo ter od njihovih  kompetenc in preteklih izkušenj. Največ dejavnosti pa je izvedenih na področjih, kot so: organizacijski razvoj, krepitev zmogljivosti, vodenje projektov, podpora pri zmanjševanju tveganja naravnih nesreč ter zagotavljanje pomoči pri odpravljanju posledic nesreč.

Dolžina trajanja prostovoljnega dela je odvisna od vsakega posameznega projekta. Traja lahko od 1 do 18 mesecev. EU Aid Volunteers program udeležencem krije stroške prevoza, nastanitve in zavarovanja. Poleg tega pa prostovoljci dobijo še mesečno žepnino za hrano, lokalni prevoz in druge vsakodnevne izdatke.

Več informacij najdete tukaj

Primerni kandidati se lahko prijavijo preko katerekoli certificirane pošiljajoče organizacije. Ker Zavod Voluntariat še vedno pridno čaka na pridobitev certifikata, vas vabijo, da se na razpis prijavite preko prijateljske organizacije GVC iz Italije.

Kot rečeno, razpis je odprt za vse državljane EU, ne glede na to, kje je situirana pošiljajoča organizacija.

GVC ima v tem trenutku odprta prostovoljska mesta v Latinski Ameriki, Afriki, Aziji in na Bližnjem vzhodu. Prostovoljci bodo izvajali predvsem dejavnosti povezane s koordinacijo komunikacije, spodbujanja pravic žensk, zmanjšanjem tveganja nesreč, ter naloge v povezavi s podnebnimi spremembami.

Razpisana prosta mesta najdete tukaj. Pod vsakim opisom specifičnega projekta pa je napisano tudi, kakšni so roki in načini prijave.

Če se vam pojavljajo še kakršnakoli vprašanja, ste dobrodošli, da pišete na maja.voluntariat@gmail.com.

Vir: Zavod Voluntariat
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
27.04.2018
Vseslovenski šolski natečaj o energiji Preberi več