Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.

Preberi več
Naroči zdaj

Podnebna pot

01.05.2018
Fotografski natečaj
V kakšnem podnebju in družbi si želiš živeti do leta 2050? Katera so tista dejanja ali ukrepi, ki bodo pripomogla k želenemu podnebju? Sodeluj preko spletne strani ali Instagrama #podnebnapot.

Organizatorji natečaja in sodelujoči pri projektu LIFE Podnebna Pot 2050 želijo zbrati poglede v obliki fotografij na temo podnebnih akcij – kako ti vidiš in pojmuješ podnebne akcije, nenazadnje kako vidiš naše podnebje. So zate sinonim podnebnih akcij morda vetrnice so te navdušili električni avtomobili, kakšna druga (nizkoogljična) tehnologija, namesto na kurilno olje doma kurite na les, raje hodiš peš ali se voziš s kolesom?

V fotografski objektiv ujemi tvoje vsakodnevno početje za boljše prihodno podnebje (ločuj odpadke, kolesari, obesi perilo zunaj namesto v sušilcih, kupuj rabljena oblačila in druge izdelke) ali pa pokaži sinergije različnih podnebnih akcij (izboljšanje kakovosti zraka, izboljšanje biotske raznovrstnosti). Poglej in povej, kaj je še potrebno narediti.

Fotografski natečaj Podnebna pot je namenjen mladim od 15 do 29 let, vsak udeleženec lahko sodeluje s tremi fotografijami, ob vsaki poslani fotografiji pa mora biti tudi kratek opis fotografirane akcije. Svoje fotografije pošlji na elektronski naslov ali preko Instagrama s ključnikom #podnebnapot.

Prva nagrada je urbano električno kolo (S-Bikes F50e), druga nagrada je skiro in tretja longboard.

Rok za  prijavo je 1. maj 2018, pravila sodelovanja in vse dodatne informacije pa najdeš tukaj.
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
29.07.2018
Mladinska izmenjava na Siciliji
Preberi več
10.08.2018
Prijavi se in dopolni gledališko znanje. Preberi več
27.08.2018
Če še ne veš, kaj bi študiral/a, je Poletna šola Kariernih centrov Univerze v Ljubljani odlična priložnost, da ...Preberi več