Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.
 

Poletna šola za dijake

27.08.2018
Če še ne veš, kaj bi študiral/a, je Poletna šola Kariernih centrov Univerze v Ljubljani odlična priložnost, da se bolje spoznaš, obiščeš fakultete in akademije Univerze v Ljubljani in vidiš, kaj s pridobljeno izobrazbo in poklicem lahko počneš po koncu študija.
1. Kam in kako: ponedeljek-petek,  8.30-10.00

Vsak dan poletne šole se lahko dopoldne udeležiš delavnic, s katerimi boš pridobil/a vpogled v svoje interese, osebnostne lastnosti in kompetence ter slišal/a vse o možnostih študijske izmenjave in informacijah o vpisnem postopku.

2. Faksi v praksi: ponedeljek-četrtek,  10.30-12.00

Faksi niso le predavanja in vaje, temveč skrivajo še marsikaj, kot je delo v laboratoriju, praktične vaje, timsko delo in sodelovanje pri študentskih dejavnostih. Kakšni so »faksi v praksi«, boš raziskoval/a na obisku fakultet in akademij, kjer boš spoznal/a še, kakšne kompetence boš pridobil/a skozi študij, katera področja se odpirajo v prihodnje, kako so zaposljivi njihovi diplomanti in kako se študijski programi med seboj prepletajo.

Znanje v praksi: ponedeljek-četrtek,  13.30-15.30

Preveri, kako lahko svoje znanje, ki ga boš pridobil/a na univerzi, uresničiš v poklicu! Kaj lahko vse počneš z eno izobrazbo? Katere izobrazbe lahko vodijo do enakega poklica? Preko pogovora in praktičnega prikaza dela v uveljavljenih podjetjih in institucijah bo tvoja odločitev za študij še lažja.

Poletna šola bo potekala od 27. do 31. avgusta 2018 v Ljubljani.
Več informacij najdeš na povezavi in v videu.
Prijave zbirajo do zapolnitve mest.
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
05.10.2018
Javni razpis za spodbujanje raziskovalcev na začetku kariere
Preberi več
10.10.2018
Preveri seznam mnogih štipendij za katere lahko kandidiraš. Ne le slovenske, tudi Mehiške vlade in švicarsko! ...Preberi več