Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.

Preberi več
Naroči zdaj

Simulacija Evropskega parlamenta

05.05.2017
Mladinski svet Slovenije vabi na simulacijo Evropskega parlamenta, ki bo v petek, 5. 5. 2017, od 10:00 do 14:00 v Državnem zboru v Ljubljani. Po koncu dogodka bo udeležencem na voljo brezplačen voden ogled parlamenta.
MSS je v sodelovanju Društvom za podporo mladim in Slovensko tiskovno agencijo pripravil projekt Igre Evrope. Kot sklepno dejanje projekta bo simulacija Evropskega parlamenta, kjer boste mladi imeli priložnost spoznati delovanje procesov, ki potekajo v Evropskem parlamentu tudi v praksi.

Skupaj z evropskimi poslanci boste razpravljali o znižanju volilne pravice na 16 let. Oblikovali boste 4 skupine. Prva skupina bo predhodno pripravila predlog zakona in ga predstavila ostalim udeležencem. Druga skupina bo pripravila argumente ZA in tretja argumente PROTI. Četrta skupina bo na koncu na podlagi predstavljenih argumentov glasovala o zakonu. V skupinah bodo sodelovali tudi evropski poslanci. 

Na dogodek se lahko prijaviš do 1. 5. 2017 na tej povezavi, za vprašanja pa so na voljo na projekti@mss.si.

Vir: MSS
Pomembni datumi