Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.

Preberi več
Naroči zdaj

Trajnostna mobilnost v šoli

18.09.2017
Vse manj šolarjev prihaja v šolo peš ali s kolesom. Kolone avtomobilov pred šolami, v katerih starši odlagajo otroke, že dolgo niso več samo stvar ameriških filmov, temveč vse bolj pogost pojav pred marsikatero osnovno šolo v Sloveniji. V okviru projekta Trajnostna mobilnost v šoli so Ipop, Focus, Cipra in Prostorož pripravili spletno stran aktivnovsolo.si, kjer so zbrali primere dobrih praks in ukrepov, s katerimi želijo občinam in šolam pokazati enostavne in napredne rešitve pri vzpodbujanju bolj trajnostnih šolskih poti.
Z akcijo, s katero nagovarjajo šole k izvedbi ukrepov za pogostejšo rabo trajnostnih prometnih načinov, želijo pri otrocih, njihovih starših in šolskem osebju doseči več pešačenja, kolesarjenja in pogostejšo uporabo javnega prevoza na vsakdanjih poteh v šolo, službo, po nakupih in prostočasnih dejavnosti. To bo prispevalo k čistejšemu in prijetnejšemu okolju, bolj povezanim skupnostim, večji samostojnosti otrok in boljšem zdravju otrok in odraslih.

Prijavnico lahko izpolnite do 18. 9. 2017. Akcija  poteka v okviru projekta Trajnostna mobilnost v šoli, ki ga sofinancira Ministrstvo za okolje in prostor, izvajajo pa nevladne organizacije Inštitut za politike prostora, Focus, društvo za sonaraven razvoj, Kulturno društvo ProstoRož in Cipra Slovenija.

Več informacij na uradni strani projekta
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
28.05.2018
Primavera Sound Music FestivalPreberi več
31.05.2018
Flimski natečaj za mlade
Preberi več