Zakaj
Evropska mladinska kartica
Vsi mladi v starosti od 13 do 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 100 tisoč ugodnosti.

Preberi več
Naroči zdaj

Trajnostno delovanje

Evropska mladinska kartica stremi k celoviti družbeni odgovornosti in jo želi komunicirati tako mladim uporabnikom (članom), kakor tudi poslovnim partnerjem in internim deležnikom (zaposlenim, prostovoljcem, dobaviteljem. Stremimo k transparentnosti in želimo postati povezovalni člen med različnimi deležniki na področju trajnostnega razvoja in zagotavljanja zelenega gospodarstva v sektorju.

Okoljski vidik

Zavod Mobin je odgovoren za izvajanje programa Evropske mladinske kartice na področju Slovenije. Pri tem je ključno udejstvovanje v lokalni skupnosti in sodelovanje z lokalnimi partnerji.

Zavedamo se pomembnosti zdravega in čistega okolja, v katerem živimo. Škodovati okolju pomeni škodovati uporabnikom. Posledično si ne želimo sodelovanja z vsakomur in ne za vsako ceno.  Ne sklepamo partnerstev s podjetji in industrijami, ki ne delujejo v skladu s takšnimi načeli. Mladim želimo zagotoviti varno okolje v njihovem ”turbulentnem” obdobju odraščanja.

Dodatno skrbimo, da so vsi naši produkti narejeni iz trajnostnih materialov (recikliran papir in BIO PVC) in procesi kar se da nizkoogljični.

Družbeni vidik

Mladinska kartica in Zavod Mobin nista le aparata ugodnosti za mlade. S svojim programom in mladinsko info točko nudimo mladim podporo za pridobivanje novih znanj in kompetenc za boljše zaposlitvene možnosti. To dosegamo z različnimi projektnimi idejami in vlaganju sredstev, ki jih ne porabimo za vodenje organizacije v dodatne razpise za mlade. Poleg tega pa mladim želimo preko ugodnosti Mladinske kartice omogočiti kvalitetno, cenejšo in lažjo pot v samostojnost. 

Mlade želimo razvijati v ozaveščene in odgovorne potrošnike, ki se zavedajo svojih pravic in odgovornosti. To želimo doseči z našim vsebinskim programom, saj nismo ”še ena kartica s popusti”. Delujemo dolgoročno, saj je družbena sprememba v povezavi z družbeno odgovornostjo zelo pomemben proces. Velik poudarek tako dajamo zdravemu življenjskemu slogu in trajnostnemu razvoju skupnosti v katerih delujemo.

Na drugi strani se držimo etičnega ravnanja z osebnimi podatki naših članov in jim nudimo kvalitetne ugodnosti z bogatim vsebinskim programom, ki je prilagojena njihovim interesom.

Evropska mladinska kartica deluje z mladimi za mlade ter z ljudmi za ljudi. Želi promovirati različne segmente človekovih pravic, ki jih poizkuša implementirati tudi preko različnih stebrov družbene odgovornosti. 

Ekonomski vidik

Etnično ravnanje je v okvirju Evropske mladinske kartice zastopano na različni področjih. Ko je le možno, sodelujemo primarno s slovenskimi dobavitelji in strateškimi partnerji ter se izogibamo sodelovanja z njihovimi multinacionalnimi tekmeci iz enakega področja. 

Mobin, odgovoren za izvajanje programa Evropske mladinske kartice v Sloveniji, je zasebni zavod v javnem interesu v mladinskem sektorju in ne podjetje (d.o.o.), kot  je večina subjektov, ki ponuja druge mladinske kartice, ki delujejo v Sloveniji . Pri tem je ključna reinvesticija sredstev v razvoj programov zavoda in mladinski sektor v Sloveniji. Glavni cilj programa ni kopičenje in delitev dobička, saj kot zavod tega tudi zakonsko ne smemo početi, temveč opolnomočenje mladinskega sektorja s projekti, ki mlade naredijo bolj aktivne in družbeno-odgovorne člane skupnosti katerim pripadajo.

Koledar dogodkov
KOLEDAR
DOGODKOV
15.06.2017
UNESCO v povezavi z fundacijo Goi razpisuje mednarodni natečaj za najboljši esej 2017. Sodelujejo lahko mladi do 25 let.
Preberi več
19.04.2017
Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije je objavil razpis Ad futura za študij v tujini za leto 2017. Rok prijave je 19. 4. 2017. 
Preberi več
01.04.2017
Univerza v Ljubljani vabi svoje študente, da se v okviru meduniverzitetnega sodelovanja prijavijo na poletno šolo v Seulu, ki bo potekala od 27. junija do 28. julija 2017. Prijavo s prilogami je treba predložiti Službi za mednarodno sodelovanje (naslov: Kongresni trg 12, 1000 Ljubljana) do 1. 4. 2017.
Preberi več
31.03.2017
Rusko mesto Soči, znano predvsem po organizaciji Zimskih olimpijskih iger 2014, bo gostitelj letošnjega Svetovnega festivala za mlade.
Preberi več
31.03.2017
Društvo ŠKUC vabi ustvarjalke in ustvarjalce, da se odzovejo na javno povabilo za sodelovanje pri projektih Muzika na Starem trgu, Teater v galeriji in pri ustvarjalnih delavnicah za otroke in mlade.
Preberi več
26.03.2017
Revija Stripburger letos obeležuje že 25 let delovanja. Tudi v letošnjem letu bo uredništvo revije izdalo 2 številki (#69 in #70) z izborom stripovskih poslastic od doma in iz širnega sveta.
Preberi več
21.03.2017
World nomads razpisuje štipendije za vse, ki radi pišejo in potujejo. Izmed prijavljenih, ki bodo k prijavi predložili zgodbo z 2500 znaki, bodo izbrani trije nagrajenci.
Preberi več
15.03.2017
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Ljubljana v sodelovanju s Foundation for Civil Society, New York in Trust for Mutual Understanding, New York razpisuje Nagrado skupine OHO za leto 2017.
Preberi več
10.03.2017
Objavljen je razpis za medijsko nagrado Lorenza Natalija za leto 2017, s katero se nagradijo novinarski prispevki s področja razvoja, izkoreninjanja revščine ter svobodne izbire religije. Za nagrado se lahko potegujejo tako poklicni kot amaterski novinarji. Sodelujejo lahko s pisanimi prispevki (blog, članek) ali audio-vizualnim delom (TV ali radio). Prispevki morajo biti v angleščini, španščini ali francoščini.
Preberi več
10.03.2017
Beijing Institute of Technology, ki je eden od strateških partnerjev UL, v okviru mednarodnega sodelovanja z Azijo razpisuje štipendije za študij ali izmenjavo na Kitajskem.
Preberi več
10.03.2017
Likarjev sklad razpisuje štipendije za študij na Tehniški Univerzi München (TUM)
za šolsko leto 2017/2018. Rok prijave je 10. 3. 2017.Preberi več
06.03.2017
Ustvarjalci Festivala Lent v svoje vrste vabijo sveže, obetavne, inovativne in ustvarjalne glasbene ustvarjalce iz Slovenije in širše regije.
Preberi več
03.03.2017
Ekipa USE-IT Ljubljana išče nove člane, ki bi radi soustvarjali zemljevid Ljubljane za mlade popotnike. Glavna naloga bo sodelovanje pri raziskovanju mesta Ljubljana in kreativno pisanje v angleškem jeziku ter sodelovanje v raziskovalni ekipi pri iskanju novih lokacij, ki mesto Ljubljana delajo posebno in izražajo utrip življenja domačinov.
Preberi več
03.03.2017
Gorenjski muzej v okviru razstave Kakšno je bilo vreme na Gorenjskem, vabi na predavanje Nobelove nagrajenke, klimatologinje dr. LUČKE KAJFEŽ BOGATAJ "ŽIVIMO NA PLANETU, KI NE RASTE!", in sicer v petek, 3. marca 2017, ob 18. uri v Muzej Tomaža Godca, Zoisova 15, Bohinjska Bistrica.
Preberi več
02.03.2017
Evropski parlament kot del projekta »My House of European History« organizira natečaj z naslovom »Be part of Europe’s story«. Na natečaj se lahko prijaviš s kakršnim koli delom, ki ima kakšno skupno točko z Evropo.
Preberi več
01.03.2017
Amnesty International v okviru Festivala kratkega filma razpisuje natečaj za kratki dokumentarni film v 2017. Preberi več
28.02.2017
Trening bo od 14. do 18. aprila 2017 v Goi v Indiji. Rok prijave je 28. 2. 2017. Preberi več
26.02.2017
PiNA, organizacija za družbeni razvoj, vabi mlade med 18 in 30 letom na brezplačne delavnice z naslovom DELAVNICE SOCIALNEGA PODJETNIŠTVA ZA MLADE. Delavnice bodo potekale 7., 8., 9., 14., 15. in 16. marca 2017 v e-KAVARNI v Kopru.
Preberi več