Zakaj
Evropska mladinska kartica
Vsi mladi v starosti od 13 do 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 100 tisoč ugodnosti.

Preberi več
Naroči zdaj

Trajnostno delovanje

Evropska mladinska kartica stremi k celoviti družbeni odgovornosti in jo želi komunicirati tako mladim uporabnikom (članom), kakor tudi poslovnim partnerjem in internim deležnikom (zaposlenim, prostovoljcem, dobaviteljem. Stremimo k transparentnosti in želimo postati povezovalni člen med različnimi deležniki na področju trajnostnega razvoja in zagotavljanja zelenega gospodarstva v sektorju.

Okoljski vidik

Zavod Mobin je odgovoren za izvajanje programa Evropske mladinske kartice na področju Slovenije. Pri tem je ključno udejstvovanje v lokalni skupnosti in sodelovanje z lokalnimi partnerji.

Zavedamo se pomembnosti zdravega in čistega okolja, v katerem živimo. Škodovati okolju pomeni škodovati uporabnikom. Posledično si ne želimo sodelovanja z vsakomur in ne za vsako ceno.  Ne sklepamo partnerstev s podjetji in industrijami, ki ne delujejo v skladu s takšnimi načeli. Mladim želimo zagotoviti varno okolje v njihovem ”turbulentnem” obdobju odraščanja.

Dodatno skrbimo, da so vsi naši produkti narejeni iz trajnostnih materialov (recikliran papir in BIO PVC) in procesi kar se da nizkoogljični.

Družbeni vidik

Mladinska kartica in Zavod Mobin nista le aparata ugodnosti za mlade. S svojim programom in mladinsko info točko nudimo mladim podporo za pridobivanje novih znanj in kompetenc za boljše zaposlitvene možnosti. To dosegamo z različnimi projektnimi idejami in vlaganju sredstev, ki jih ne porabimo za vodenje organizacije v dodatne razpise za mlade. Poleg tega pa mladim želimo preko ugodnosti Mladinske kartice omogočiti kvalitetno, cenejšo in lažjo pot v samostojnost. 

Mlade želimo razvijati v ozaveščene in odgovorne potrošnike, ki se zavedajo svojih pravic in odgovornosti. To želimo doseči z našim vsebinskim programom, saj nismo ”še ena kartica s popusti”. Delujemo dolgoročno, saj je družbena sprememba v povezavi z družbeno odgovornostjo zelo pomemben proces. Velik poudarek tako dajamo zdravemu življenjskemu slogu in trajnostnemu razvoju skupnosti v katerih delujemo.

Na drugi strani se držimo etičnega ravnanja z osebnimi podatki naših članov in jim nudimo kvalitetne ugodnosti z bogatim vsebinskim programom, ki je prilagojena njihovim interesom.

Evropska mladinska kartica deluje z mladimi za mlade ter z ljudmi za ljudi. Želi promovirati različne segmente človekovih pravic, ki jih poizkuša implementirati tudi preko različnih stebrov družbene odgovornosti. 

Ekonomski vidik

Etnično ravnanje je v okvirju Evropske mladinske kartice zastopano na različni področjih. Ko je le možno, sodelujemo primarno s slovenskimi dobavitelji in strateškimi partnerji ter se izogibamo sodelovanja z njihovimi multinacionalnimi tekmeci iz enakega področja. 

Mobin, odgovoren za izvajanje programa Evropske mladinske kartice v Sloveniji, je zasebni zavod v javnem interesu v mladinskem sektorju in ne podjetje (d.o.o.), kot  je večina subjektov, ki ponuja druge mladinske kartice, ki delujejo v Sloveniji . Pri tem je ključna reinvesticija sredstev v razvoj programov zavoda in mladinski sektor v Sloveniji. Glavni cilj programa ni kopičenje in delitev dobička, saj kot zavod tega tudi zakonsko ne smemo početi, temveč opolnomočenje mladinskega sektorja s projekti, ki mlade naredijo bolj aktivne in družbeno-odgovorne člane skupnosti katerim pripadajo.

Koledar dogodkov
KOLEDAR
DOGODKOV
10.10.2017
Planinska zveza Slovenije želi na osnovi programa dela Raziskovalne skupine PZS z javnim razpisom povabiti študente in druge raziskovalce k pripravi diplomskega, magistrskega dela ali doktorske disertacije, ki so vsebinsko povezane z gorništvom, alpinizmom ali tudi širše. S pomočjo rezultatov in spoznanj želijo nadgraditi spoznanja, ki bodo koristna za delo v celotni planinski organizaciji. Prijava izbrane naloge poteka skozi vse leto oziroma po dogovoru z RS PZS.
Preberi več
19.06.2017
Literarna nagrada Frontiere-Grenzen  (meje) je nagrada za kratko pripovedno prozo na poljubno temo. Namenjena je vsem zvrstem sodobnega pripovedništva od tradicionalne pripovedi do najnovejšega jezikovnega eksperimentiranja, od trilerja do fantastike, od horror zgodbe do znanstvene fantastike, od zbirke pisem do ljubezenske zgodbe ter do gledališkega besedila.
Preberi več
15.06.2017
Upravni odbor (Kuratorij) Knafljeve ustanove razpisuje razpis štipendije Knafljeve ustanove za študijsko leto 2017/2018.
Preberi več
15.06.2017
Upravni odbor (Kuratorij) Knafljeve ustanove na Dunaju razpisuje razpis Tumove štipendije za študijsko leto 2017/18.
Preberi več
15.06.2017
UNESCO v povezavi z fundacijo Goi razpisuje mednarodni natečaj za najboljši esej 2017. Sodelujejo lahko mladi do 25 let.
Preberi več
01.06.2017
Mladi, stari med 18 in 30 let iz katerekoli države članice Sveta Evrope ste vabljeni, da v mestu Nantes v Franciji delite svoje izkušnje z vodenjem projektov, ki krepijo zavedanje “skupnega življenja” v tvojem mestu.
Preberi več
16.05.2017
Republika Srbija je objavila razpis za štipendije za študijsko in znanstvenoraziskovalno izpopolnjevanje na visokošolskih ustanovah oziroma na znanstvenoraziskovalnih inštitutih v Srbiji za študijsko leto 2017/2018.
Preberi več
05.05.2017
Mladinski svet Slovenije vabi na simulacijo Evropskega parlamenta, ki bo v petek, 5. 5. 2017, od 10:00 do 14:00 v Državnem zboru v Ljubljani. Po koncu dogodka bo udeležencem na voljo brezplačen voden ogled parlamenta.
Preberi več
26.04.2017
Društvo Parada ponosa bo letos med 9. in 17. junijem organiziralo Festival Parada ponosa 2017, ki se bo 17. junija zaključil z največjim LGBTIQ+ dogodkom v letu - Parado ponosa 2017. Glede na to, da je celoten festival in tudi Parada ponosa velik organizacijski zalogaj, ki sloni na prostovoljskem delu, jim tudi letošnjega festivala ne bo uspelo postaviti na noge brez pomoči prostovoljk in prostovoljcev. 
Preberi več
26.04.2017
Ekologi brez meja vabijo na Tekstilnico - izmenjavo oblačil, ki bo 26. aprila od 17:00 do 19:00 v Waldorfski šoli v Ljubljani. 
Preberi več