Zakaj
Evropska mladinska kartica
Vsi mladi v starosti od 13 do 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 100 tisoč ugodnosti.

Preberi več
Naroči zdaj

Trajnostno delovanje

Evropska mladinska kartica stremi k celoviti družbeni odgovornosti in jo želi komunicirati tako mladim uporabnikom (članom), kakor tudi poslovnim partnerjem in internim deležnikom (zaposlenim, prostovoljcem, dobaviteljem. Stremimo k transparentnosti in želimo postati povezovalni člen med različnimi deležniki na področju trajnostnega razvoja in zagotavljanja zelenega gospodarstva v sektorju.

Okoljski vidik

Zavod Mobin je odgovoren za izvajanje programa Evropske mladinske kartice na področju Slovenije. Pri tem je ključno udejstvovanje v lokalni skupnosti in sodelovanje z lokalnimi partnerji.

Zavedamo se pomembnosti zdravega in čistega okolja, v katerem živimo. Škodovati okolju pomeni škodovati uporabnikom. Posledično si ne želimo sodelovanja z vsakomur in ne za vsako ceno.  Ne sklepamo partnerstev s podjetji in industrijami, ki ne delujejo v skladu s takšnimi načeli. Mladim želimo zagotoviti varno okolje v njihovem ”turbulentnem” obdobju odraščanja.

Dodatno skrbimo, da so vsi naši produkti narejeni iz trajnostnih materialov (recikliran papir in BIO PVC) in procesi kar se da nizkoogljični.

Družbeni vidik

Mladinska kartica in Zavod Mobin nista le aparata ugodnosti za mlade. S svojim programom in mladinsko info točko nudimo mladim podporo za pridobivanje novih znanj in kompetenc za boljše zaposlitvene možnosti. To dosegamo z različnimi projektnimi idejami in vlaganju sredstev, ki jih ne porabimo za vodenje organizacije v dodatne razpise za mlade. Poleg tega pa mladim želimo preko ugodnosti Mladinske kartice omogočiti kvalitetno, cenejšo in lažjo pot v samostojnost. 

Mlade želimo razvijati v ozaveščene in odgovorne potrošnike, ki se zavedajo svojih pravic in odgovornosti. To želimo doseči z našim vsebinskim programom, saj nismo ”še ena kartica s popusti”. Delujemo dolgoročno, saj je družbena sprememba v povezavi z družbeno odgovornostjo zelo pomemben proces. Velik poudarek tako dajamo zdravemu življenjskemu slogu in trajnostnemu razvoju skupnosti v katerih delujemo.

Na drugi strani se držimo etičnega ravnanja z osebnimi podatki naših članov in jim nudimo kvalitetne ugodnosti z bogatim vsebinskim programom, ki je prilagojena njihovim interesom.

Evropska mladinska kartica deluje z mladimi za mlade ter z ljudmi za ljudi. Želi promovirati različne segmente človekovih pravic, ki jih poizkuša implementirati tudi preko različnih stebrov družbene odgovornosti. 

Ekonomski vidik

Etnično ravnanje je v okvirju Evropske mladinske kartice zastopano na različni področjih. Ko je le možno, sodelujemo primarno s slovenskimi dobavitelji in strateškimi partnerji ter se izogibamo sodelovanja z njihovimi multinacionalnimi tekmeci iz enakega področja. 

Mobin, odgovoren za izvajanje programa Evropske mladinske kartice v Sloveniji, je zasebni zavod v javnem interesu v mladinskem sektorju in ne podjetje (d.o.o.), kot  je večina subjektov, ki ponuja druge mladinske kartice, ki delujejo v Sloveniji . Pri tem je ključna reinvesticija sredstev v razvoj programov zavoda in mladinski sektor v Sloveniji. Glavni cilj programa ni kopičenje in delitev dobička, saj kot zavod tega tudi zakonsko ne smemo početi, temveč opolnomočenje mladinskega sektorja s projekti, ki mlade naredijo bolj aktivne in družbeno-odgovorne člane skupnosti katerim pripadajo.

Koledar dogodkov
KOLEDAR
DOGODKOV
10.10.2017
Planinska zveza Slovenije želi na osnovi programa dela Raziskovalne skupine PZS z javnim razpisom povabiti študente in druge raziskovalce k pripravi diplomskega, magistrskega dela ali doktorske disertacije, ki so vsebinsko povezane z gorništvom, alpinizmom ali tudi širše. S pomočjo rezultatov in spoznanj želijo nadgraditi spoznanja, ki bodo koristna za delo v celotni planinski organizaciji. Prijava izbrane naloge poteka skozi vse leto oziroma po dogovoru z RS PZS.
Preberi več
15.06.2017
Upravni odbor (Kuratorij) Knafljeve ustanove razpisuje razpis štipendije Knafljeve ustanove za študijsko leto 2017/2018.
Preberi več
15.06.2017
Upravni odbor (Kuratorij) Knafljeve ustanove na Dunaju razpisuje razpis Tumove štipendije za študijsko leto 2017/18.
Preberi več
15.06.2017
UNESCO v povezavi z fundacijo Goi razpisuje mednarodni natečaj za najboljši esej 2017. Sodelujejo lahko mladi do 25 let.
Preberi več
19.04.2017
Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije je objavil razpis Ad futura za študij v tujini za leto 2017. Rok prijave je 19. 4. 2017. 
Preberi več
15.04.2017
Mladinski natečaj s področja hip hop kulture 2017Preberi več
10.04.2017
Center za mlade Domžale razpisuje likovno-literarni natečaj Gre popotnik v novi svet. Vsebina likovnih ali literarnih del je lahko popotovanje kot takšno. Hkrati pa so lahko tematike del tudi popotovanja v domišljijski svet, prihodnost, vesolje, lasten notranji svet… Naj kreativnost pride na plan. Rok za oddajo del je 10. 4. 2017.
Preberi več
07.04.2017
Festival Odprte hiše Slovenije razpisuje Instagram natečaj Plečnik OHS. Rok prijave je 7. 4. 2017. 
Preberi več
01.04.2017
Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF je objavila razpis za poletne raziskovalne štipendije na 19 vrhunskih ameriških, kanadskih in angleških univerzah. Možne so prijave za področja fizike, biologije, medicine, računalništva, okoljskih znanosti, politoloških in humanističnih ved.
Preberi več
01.04.2017
Univerza v Ljubljani vabi svoje študente, da se v okviru meduniverzitetnega sodelovanja prijavijo na poletno šolo v Seulu, ki bo potekala od 27. junija do 28. julija 2017. Prijavo s prilogami je treba predložiti Službi za mednarodno sodelovanje (naslov: Kongresni trg 12, 1000 Ljubljana) do 1. 4. 2017.
Preberi več
31.03.2017
The Institute for Art and Innovation razpisuje prvi natečaj Social Art Award 2017.
Preberi več
31.03.2017
Rusko mesto Soči, znano predvsem po organizaciji Zimskih olimpijskih iger 2014, bo gostitelj letošnjega Svetovnega festivala za mlade.
Preberi več
31.03.2017
Društvo ŠKUC vabi ustvarjalke in ustvarjalce, da se odzovejo na javno povabilo za sodelovanje pri projektih Muzika na Starem trgu, Teater v galeriji in pri ustvarjalnih delavnicah za otroke in mlade.
Preberi več
29.03.2017
Ekologi brez meja vabijo na Tekstilnico - izmenjavo oblačil, ki bo 29. marca od 17:00 do 19:00 v Waldorfski šoli v Ljubljani. 
Preberi več
29.03.2017
Cirkokrog vabi na 18-urno intenzivno izobraževanje o cirkuški pedagogiki.Preberi več
29.03.2017
ŠKIS vabi na delavnico javnega nastopanja. Preberi več
29.03.2017
Socialna akademija v okviru projekta Inkubator 4.0 vabi na delavnici "Prebudi govorca v sebi!", ki bosta 29. in 30. marca v Mariboru. 
Preberi več