Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.
 


Nova Evropska mladinska kartica v Sloveniji je začela svojo pot ob koncu leta 2016 in še pridobiva strateške in druge partnerje. Vsaj dvakrat na leto, 15. junija in 15. novembra, Zavod Mobin kot nosilec licence Evropske mladinske kartice za Slovenijo, objavi nove ugodnosti za njegove člane.

Imetniki Evropske mladinske kartice imajo dostop do:
  • informacij o mladinskih tematikah in dogodkih preko naših medijev (spletno mesto, e-novice, Facebook, v kratkem tudi preko mobilne aplikacije);
  • preko 60 tisoč popustov in ugodnosti v Sloveniji in v 37 evropskih državah, s področja kulture, neformalnega izobraževanja, prevozov, potovanj, nakupov, ogledov, tečajev ipd.;
  • sodelovanja pri različnih projektih in mednarodnih dejavnostih;
  • prostovoljnega dela (vodenje delavnic, pisanje novinarskih prispevkov, tehnična podpora ipd.).
Med trenutne glavne ugodnosti za imetnike Evropske mladinske kartice v Sloveniji štejemo:
  • 20 % popusta na tujo strokovno literaturo in 10 % na knjige* v Mladinski knjigi,
  • 20 brezplačnih tiskov na vseh napravah Printbox v Sloveniji ter 10 % dodatnih brezplačnih tiskov za polnjenje računa nad 10 evrov,
  • zagotovljen najcenejši najem avtomobila pri podjetju Avantcar in ekskluzivne ponudbe za uporabo električnih vozil s storitvijo Avant2go,
  • 10 % popusta na različne aktivnosti v organizaciji Šport Ljubljana (savna, plavanje, fitnes ipd.),
  • Popust na vse prevoze GoOpti,
  • brezplačno enoletno članarino v Študentski vadbi s 50 brezplačnimi krediti (ob naročilu preko naše spletne strani).
Naslednja osvežitev ugodnosti v Sloveniji se pripravlja za 15. marca 2018, ko bomo objavili dodatne posebne ugodnosti.

Spodaj lahko najdete nekatere izbrane ugodnosti, ki smo jih za vas pripravili v Sloveniji do danes. S klikom na druge države in klikom na gumb "Išči", lahko raziskujete popuste tudi drugod po Evropi.

Nekateri meniji se zaradi optimizacije spletne strani na mobilnih napravah ne bodo prikazali, zato priporočamo, da si za celoten ogled ponudbe (vključno z mesti, kategorijami in ključnimi besedami) to podstran ogledate na večjem zaslonu.

*
Popust ne velja za učbenike, delovne zvezke in knjige, pri katerih, v skladu z določili ZECK, od prvega prodajnega dne še ni preteklo 6 mesecev. Popusti se ne seštevajo.

Archaeological Park Emona/ Arheološki park Emona

Street Gosposka 15
ZIP 1000
City Ljubljana
Country Slovenia
Phone +386 1 24 12 500
Email info@mgml.si
URL http://www.mgml.si
Discount 37,5% off entrance-fee for Archeological Park Emona - Path through Roman Emona (the reduced price is 2,50 EUR, when the ticket is bought at the City Museum Ljubljana)
Discount (local) 37,5% popust na vstopnino za odrasle v Arheološki park Emona - Pot po rimski Emoni (ob nakupu vstopnice v Mestnem muzeju Ljubljana - cena s popustom je 2,5 € na osebo).
Info Welcome to a trail tracing the 2000-year-old heritage of Emona. A walk through modern Ljubljana can take you further than you think! It takes you to the time of Emona, a city brimming with life between the first century and early sixth century. Enter a house from the Roman period. Locate Ljubljana's first baptistery. Touch a Roman wall. Find out how the inhabitants of Emona lived, how they defended themselves, how their heating worked, where they spent time together, which roads they travelled on and where they said farewell to their loved ones.
Info (local) Podaj se na pot po 2000 let stari dediščini Ljubljane! Pot po današnji Ljubljani te lahko popelje dlje, kot si misliš! Popelje te v čas Emone, v mesto, ki je živelo od 1. do začetka 6. stoletja. Vstopi v hišo iz časa Rimljanov. Poišči prvo krstilnico. Dotakni se rimskega obzidja. Spoznaj, kako so živeli prebivalci Emone, kako so se varovali, kako so se greli in kje so se družili, po katerih cestah so potovali in kje so pokopavali svoje najbližje. Vstopi v arheološka parka Emonska hiša in Zgodnjekrščansko središče ter obišči Rimski zid, kjer te v zeleni oazi sredi mesta čakajo najlepše ostaline rimske Emone.
Category Museums/Galleries/Sights
Tag(s)
Nazaj na seznam
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
05.10.2018
Javni razpis za spodbujanje raziskovalcev na začetku kariere
Preberi več
10.10.2018
Preveri seznam mnogih štipendij za katere lahko kandidiraš. Ne le slovenske, tudi Mehiške vlade in švicarsko! ...Preberi več