Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.
 


Nova Evropska mladinska kartica v Sloveniji je začela svojo pot ob koncu leta 2016 in še pridobiva strateške in druge partnerje. Vsaj dvakrat na leto, 15. junija in 15. novembra, Zavod Mobin kot nosilec licence Evropske mladinske kartice za Slovenijo, objavi nove ugodnosti za njegove člane.

Imetniki Evropske mladinske kartice imajo dostop do:
  • informacij o mladinskih tematikah in dogodkih preko naših medijev (spletno mesto, e-novice, Facebook, v kratkem tudi preko mobilne aplikacije);
  • preko 60 tisoč popustov in ugodnosti v Sloveniji in v 37 evropskih državah, s področja kulture, neformalnega izobraževanja, prevozov, potovanj, nakupov, ogledov, tečajev ipd.;
  • sodelovanja pri različnih projektih in mednarodnih dejavnostih;
  • prostovoljnega dela (vodenje delavnic, pisanje novinarskih prispevkov, tehnična podpora ipd.).
Med trenutne glavne ugodnosti za imetnike Evropske mladinske kartice v Sloveniji štejemo:
  • 20 % popusta na tujo strokovno literaturo in 10 % na knjige* v Mladinski knjigi,
  • 20 brezplačnih tiskov na vseh napravah Printbox v Sloveniji ter 10 % dodatnih brezplačnih tiskov za polnjenje računa nad 10 evrov,
  • zagotovljen najcenejši najem avtomobila pri podjetju Avantcar in ekskluzivne ponudbe za uporabo električnih vozil s storitvijo Avant2go,
  • 10 % popusta na različne aktivnosti v organizaciji Šport Ljubljana (savna, plavanje, fitnes ipd.),
  • Popust na vse prevoze GoOpti,
  • brezplačno enoletno članarino v Študentski vadbi s 50 brezplačnimi krediti (ob naročilu preko naše spletne strani).
Naslednja osvežitev ugodnosti v Sloveniji se pripravlja za 15. marca 2018, ko bomo objavili dodatne posebne ugodnosti.

Spodaj lahko najdete nekatere izbrane ugodnosti, ki smo jih za vas pripravili v Sloveniji do danes. S klikom na druge države in klikom na gumb "Išči", lahko raziskujete popuste tudi drugod po Evropi.

Nekateri meniji se zaradi optimizacije spletne strani na mobilnih napravah ne bodo prikazali, zato priporočamo, da si za celoten ogled ponudbe (vključno z mesti, kategorijami in ključnimi besedami) to podstran ogledate na večjem zaslonu.

*
Popust ne velja za učbenike, delovne zvezke in knjige, pri katerih, v skladu z določili ZECK, od prvega prodajnega dne še ni preteklo 6 mesecev. Popusti se ne seštevajo.

Castle Gewerkenegg/ Grad Gewerkenegg - Mestni Muzej Idrija

Street Prelovčeva 9
ZIP 5280
City Idrija
Country Slovenia
Phone +386 5 3726 600
Email tajnistvo@muzej-idrija-cerkno.si
URL http://www.muzej-idrija-cerkno.si
Discount 20% off entrance to the Gewerkenegg castle
Discount (local) 20% popust na vstopnino
Info The Idrija Municipal Museum has its quarters at Gewerkenegg Castle, which dominates over the old town. On display in the castle is an exhibition on the five hundred-year history of the mercury mine's operation, an exhibition of the events that marked this part of Slovenia in the 20th century, the memorial room of writer France Bevk, and an impressive retrospective exhibition of Idrija lace, entitled ťIdrija Lace, A History Written in ThreadŤ.
Info (local) Mestni muzej Idrija ima svoje prostore v gradu Gewerkenegg, ki dominira nad mestom Idrija. V njem si lahko ogledate razstavo o petstoletnem delovanju rudnika živega srebra, razstavo o dogodkih, ki so ta del Slovenije zaznamovali v 20. stoletju, spominsko sobo pisatelja Franceta Bevka ter bogato in pregledno razstavo o idrijski čipki z naslovom »Idrijska čipka, z nitjo pisana zgodovina«.
Category Museums/Galleries/Sights
Tag(s)
Nazaj na seznam
Pomembni datumi