Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.

Preberi več
Naroči zdaj

Vabilo na kolesarski zajtrk

16.11.2017
Društvo Focus in Inštitut za mladinsko participacijo, zdravje in trajnostni razvoj vabita na kolesarski zajtrk v Slovenj Gradcu, ki bo 16. 11. 2017 ob 7:30. 
Kdo pravi, da je kolesarske sezone konec? Kolesarjenje v hladnejših mesecih že dolgo ni več samo za ekstremne športnike. Ustrezna oprema, prilagojena hitrost in topla oblačila omogočajo, da lahko kolesarimo po opravkih tudi v hladnejših mesecih. Navidez nepomembna odločitev o izbiri potovalnega načina pa je vse prej kot to, če upoštevamo, da je promet eden izmed glavnih krivcev za izpuste toplogrednih plinov in onesnaženje zraka z drobnimi delci, ki močno vplivajo na naše zdravje. Poleg tega pa z aktivnim prihodom v šolo ali službo naredimo tudi nekaj dobrega zase!

Za malo vzpodbude vas v četrtek, 16. novembra 2017, vabijo, da se pridružite na kolesarskem zajtrku na Trgu svobode v Slovenj Gradcu med 7:30 in 10:00, ki ga organizira Focus, društvo za sonaraven razvoj skupaj z Inštitutom za mladinsko participacijo, zdravje in trajnostni razvoj. Dišalo bo po kavi in čaju ter sveže pečenem pecivu, pridružil se bo tudi serviser koles iz trgovine Pohorc, pri katerem boste lahko opravili manjša popravila koles in ga povprašali za nasvet. Ker pa vas doma v garaži najbrž še vedno čaka jekleni konjiček, si boste na dogodku s posebnim kalkulatorjem lahko izračunali, koliko vas stane vaš avtomobil oz. koliko dni na teden delate za lastništvo avtomobila. Morda se je res bolje držati kolesa.

Podrobnosti v vabilu, dogodek pa lahko spremljate tudi na Facebooku.

Vljudno vabljeni!

Dodatne informacije: Katjuša Šavc, katjusa@focus.si, Focus, društvo za sonaraven razvoj
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
29.07.2018
Mladinska izmenjava na Siciliji
Preberi več
10.08.2018
Prijavi se in dopolni gledališko znanje. Preberi več
27.08.2018
Če še ne veš, kaj bi študiral/a, je Poletna šola Kariernih centrov Univerze v Ljubljani odlična priložnost, da ...Preberi več