Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.

Preberi več
Naroči zdaj

Z MOBILNOSTJO V TUJINI do boljših zaposlitvenih možnosti mladih

21.01.2018
Zavod za zaposlovanje RS v letu 2018 nadaljuje nacionalno shemo mobilnosti.
Prva skupina, 10 do 12 mladih med 18. in 35. letom, ki niso vključeni v izobraževanje, zaposlitev ali usposabljanje, bo dobila priložnost za udeležbo v šestmesečnem programu, skupaj z delovno-učno izkušnjo pri delodajalcih v Nemčiji.

Prva skupina bo na delovno-učno izkušnjo v Nemčijo odšla aprila 2018, druga skupina 10 do 12 udeležencev pa predvidoma konec avgusta 2018. Začetek aktivnosti za prvo skupino udeležencev je predviden v februarju 2018.

Celoten program zajema pripravo na mobilnost (2 meseca), delovno-učno izkušnjo pri delodajalcih v Nemčiji (2 meseca) in aktivnosti po vrnitvi iz tujine (2 meseca). Vse to s ciljem pridobivanja novih znanj in veščin za izboljšanje zaposlitvenih možnosti na trgu dela. Stroški, povezani z mobilnostjo udeležencev, so v celoti financirani iz nacionalne sheme.

Zainteresirani naj pošljejo svojo prijavo na matej.molan@ess.gov.si. Prijava mora vsebovati življenjepis v obliki Europass in motivacijsko pismo v slovenskem jeziku.

Prednost pri vključevanju v shemo imajo mladi, ki so neprekinjeno več kot eno leto brez zaposlitve oziroma niso vključeni v formalno izobraževanje, ne glede na  prijavo v evidenco brezposelnih.

Rok prijave je 21. 1. 2018.

Več  informacij o prijavi si preberite tukaj.
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
29.07.2018
Mladinska izmenjava na Siciliji
Preberi več
10.08.2018
Prijavi se in dopolni gledališko znanje. Preberi več
27.08.2018
Če še ne veš, kaj bi študiral/a, je Poletna šola Kariernih centrov Univerze v Ljubljani odlična priložnost, da ...Preberi več