Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.
 

Z MOBILNOSTJO V TUJINI do boljših zaposlitvenih možnosti mladih

21.01.2018
Zavod za zaposlovanje RS v letu 2018 nadaljuje nacionalno shemo mobilnosti.
Prva skupina, 10 do 12 mladih med 18. in 35. letom, ki niso vključeni v izobraževanje, zaposlitev ali usposabljanje, bo dobila priložnost za udeležbo v šestmesečnem programu, skupaj z delovno-učno izkušnjo pri delodajalcih v Nemčiji.

Prva skupina bo na delovno-učno izkušnjo v Nemčijo odšla aprila 2018, druga skupina 10 do 12 udeležencev pa predvidoma konec avgusta 2018. Začetek aktivnosti za prvo skupino udeležencev je predviden v februarju 2018.

Celoten program zajema pripravo na mobilnost (2 meseca), delovno-učno izkušnjo pri delodajalcih v Nemčiji (2 meseca) in aktivnosti po vrnitvi iz tujine (2 meseca). Vse to s ciljem pridobivanja novih znanj in veščin za izboljšanje zaposlitvenih možnosti na trgu dela. Stroški, povezani z mobilnostjo udeležencev, so v celoti financirani iz nacionalne sheme.

Zainteresirani naj pošljejo svojo prijavo na matej.molan@ess.gov.si. Prijava mora vsebovati življenjepis v obliki Europass in motivacijsko pismo v slovenskem jeziku.

Prednost pri vključevanju v shemo imajo mladi, ki so neprekinjeno več kot eno leto brez zaposlitve oziroma niso vključeni v formalno izobraževanje, ne glede na  prijavo v evidenco brezposelnih.

Rok prijave je 21. 1. 2018.

Več  informacij o prijavi si preberite tukaj.
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
05.11.2018
Nagradni natečaj za najboljši video, esej ali fotografijo.Preberi več
30.11.2018
Do 30. novembra se prijavi za študij ali izobraževanju v Izraelu!

Preberi več