Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.
 

Climate Launchpad

30.04.2018
ClimateLaunchpad je največji natečaj poslovnih idej s področja ‘zelenih’ tehnologij, ki ga organizira Climate-KIC, vodilna pobuda EU na področju inovacij za boj proti podnebnim spremembam.
Cilj tekmovanja je odkriti čim več potencialnih idej, ki bi lahko pripomogle k ohranjanju okolja in jih tako spremeniti v posel.

Natečaj je brezplačen in primeren za vse, ki imajo zeleno poslovno idejo. Lahko ste nov start-up, malo in srednje podjetje, raziskovalec, študent, javna organizacija, svetovalec, inženir.

Da se lahko udeležiš tekmovanja, je potrebno predložiti idejo ali inovacijo, ki lahko vpliva na okolje. Prvi del tekmovanja predstavlja Boot Camp v Sloveniji.  Skupina strokovnjakov ti bo pomagala izboljšati idejo in te naučila, kako sestaviti poslovni načrt. Po opravljenem Boot Campu sledi obdobje mentorstva, ko boš nadgrajeval in intenzivno razvijal svojo idejo, ki bo predstavljena lokalni žiriji, najboljše 3 pa se bodo predstavile v velikem finalu.

Deset najboljših sodelujočih v velikem finalu bo dobilo direkten dostop do Climate-KIC pospeševalnika-priznane podjetniške šole, kjer se ideje pretvarjajo v uspešne posle. Poleg dostopa do pospeševalnika bodo prvi trije uvrščeni prejeli tudi denarne nagrade.

Rok za prijavo je 30. april 2018, več informacij pa najdeš tukaj.
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
07.01.2019
Platforma Future Architecture bo s četrtim pozivom za ideje vabila obetavne večdisciplinarne ustvarjalce, ki se ...Preberi več
31.01.2019
Delavska hranilnica s podeljevanjem nagrad za najboljša diplomska, magistrska ali doktorska dela spodbuja raziskovalna ...Preberi več