Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 7 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 70 tisoč ugodnosti.
 

Delavnica: Kripto101

19.10.2020
Vabljen/-a na kripto delavnico!
Vsak od nas se vsakodnevno srečuje z različnimi kriptografskimi zapisi, algoritmi in protokoli. Od spletnega bančništva, pri katerem potrebujemo različne certifikate, do vstopanja v komunikacijske kanale, ki so bolj ali manj kriptirani, in kriptovalut ter tehnologije veriženja blokov (blockchain), ki je pred nekaj leti preplavila svet. Za vsem tem ležijo kompleksne matematične tehnike, ki zagotavljajo varnost, celovitost in overitev informacij, ki jih pošiljamo in prejemamo.

Cilj delavnice je, da se udeleženci spoznajo z osnovami kodiranja in kriptografije, hkrati pa tudi z zgodovino področja. Tako jim bo mentorica Ana Smerdu, sicer programerka in inženirka, predstavila prvo programerko na svetu Ado Lovelace in zgodovino programiranja, na začetku katere so bile predvsem ženske.

Spletna delavnica bo potekala v ponedeljek, 19. 10. 2020, med 17.00 in 20.00

Ciljna skupina so mladi, stari med 16 in 24 let, ki jih zanima programiranje. Dogodek bo potekal preko spleta, in sicer v spletni učilnici Moodle. Dostop do učilnice dobiš ob prijavi.

Več informacij lahko najdeš tukaj.
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
30.01.2021
Ekipa e-Mature vabi na dogodek KAM NA FAKS?

Preberi več
09.02.2021
Živimo v času, ko so mediji pogosto edini vir informacij, pojavlja se veliko lažnih novic in različnih (pogosto ...Preberi več