Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 7 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 70 tisoč ugodnosti.
 

Dogodek: Literarni večer: Krhanje steklenih sten

21.12.2020
Ja, prav si prebral/-a, literarni večer v organizaciji medicinskega društva − tudi to dvoje je združljivo!
Člani projekta V odsevu, ki se ukvarja z destigmatizacijo duševnih motenj, so se odločili, da svojemu naravoslovnemu vsakdanu dodajo pridih umetnosti in s kliničnim pogledom vkorakajo v vode književnosti.

Opazovali bodo, kako je tematika duševnih motenj vpletena v zgodbo − pomembne psihološke pojme bomo podrobno analizirali in poglobili svoje znanje o njih.

Posvetili se bodo knjigi “Stekleni zvon” Sylvie Plath, prodorne avtorice 20. stoletja, ki je pustila trajen žig v ameriški literarni zgodovini s svojo izpovedno poezijo.

V romanu sledimo Esther, ženskemu liku, ki ni želela ustrezati pričakovanjem takratne družbe in sta ji zaradi tega misel na prihodnost in vprašanje identitete povzročali močno, zadušljivo tesnobo, ki jo primerja z ujetostjo v steklenem zvonu.

V ponedeljek, 21. decembra, ob 19.00 te vabijo, da se jim pridružiš na literarnem večeru. Poglobili se bodo v literarne motive, analizirali razvoj likov, hkrati pa pod drobnogled vzeli tudi psihološke pojme in pojave, ki pomembno krojijo Estherino življenjsko pot.

Poudarek bo predvsem na izmenjavi vaših mnenj in deljenju različnih načinov doživljanja zgodbe, razpravo pa bodo usmerjali 3 voditelji, ki jim svet književnosti ni tuj in bodo z vami zato lahko delili svoja poglobljena teoretična znanja in zanimivosti.

Več o dogodku lahko najdeš tukaj.
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
23.01.2021
Informativa je največji vseslovenski predinformativni izobraževalni dogodek, ki s na enem mestu predstavi pregled ...Preberi več
30.01.2021
Ekipa e-Mature vabi na dogodek KAM NA FAKS?

Preberi več
09.02.2021
Živimo v času, ko so mediji pogosto edini vir informacij, pojavlja se veliko lažnih novic in različnih (pogosto ...Preberi več