Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.
 

Evropski mladinski dogodek 2018

27.11.2017
Evropski parlament bo med 1. in 2. junijem 2018 v Strasbourgu ponovno organiziral Evropski mladinski dogodek (European Youth Event – EYE), na katerem se bo zbralo 8000 mladih iz cele Evrope, in katerega namen je mladim omogočiti, da je njihov glas slišan.
Mladi bodo na več kot 150 aktivnostih, na katerih bo sodelovalo več kot 200 različnih gostov (evropski politični odločevalci, strokovnjaki, predstavniki mladih, itd.) izmenjevali ideje in poglede na tematike, ki se dotikajo mladih, ter oblikovali in predlagali rešitve za ključne dileme in vprašanja povezana z našo skupno prihodnostjo.

Mladinski svet Slovenije bo s podporo Evropskega parlamenta in v sodelovanju z Evropskim mladinskim forumom skupini mladih omogočil, da se dogodka udeležijo.

V kolikor te zanima udeležba na dogodku, razprava z vrstniki in političnimi odločevalci iz cele Evrope, te vabijo, da se pridružiš in skupaj z njimi odpotuješ v Strasbourg.

Prijaviš se tako, da izpolniš spletno prijavnico najkasneje do 27. novembra 2017. Pogoj za prijavo je starost med 18 in 29 let. Število mest je omejeno.

Skupina mladih bo izbrana po načelih regijske zastopanosti, spolne in starostne uravnoteženosti ter glede na organizacijo, iz katere prihajajo, saj želijo oblikovati skupino, ki bo čim bolj predstavljala raznolikost mladih v Sloveniji.

Točna termina odhoda in prihoda bodo sporočili naknadno. Stroške prevoza in nastanitve krijejo organizatorji, prijavnina na dogodek znaša 40 €, s katero se bo pokrilo dodatne stroške. V kolikor prijavnina komu predstavlja prevelik finančni zalogaj lahko to sporoči ob prijavi.

Podrobnejše informacije o dogodku so na voljo na spletni strani Evropskega mladinskega dogodka 2016.

Za kakršnakoli vprašanja pišite na ana.stromajer@mss.si ali pokličite na 01 425 60 55 (Ana).

Vir: MSS
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
07.01.2019
Platforma Future Architecture bo s četrtim pozivom za ideje vabila obetavne večdisciplinarne ustvarjalce, ki se ...Preberi več
31.01.2019
Delavska hranilnica s podeljevanjem nagrad za najboljša diplomska, magistrska ali doktorska dela spodbuja raziskovalna ...Preberi več