Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.
 

Literarni natečaj za dijake

08.02.2019
Na natečaju lahko sodelujejo vsi učenci in učenke tretje triade osnovne šole ter nezaposleni dijaki in dijakinje v Republiki Sloveniji z dijaškim statusom.
Sodeluješ lahko z literarnim prispevkom ali kratkim video prispevkom.

Literarni prispevek

Naslov prispevka izbereš sam/a. Zvrst literarnega prispevka naj bo: kratka zgodba, razmišljanje ali dramsko besedilo, ki obsega največ 1000 besed. Prispevek naj bo v .doc, .docx ali drugem tekstovnem formatu.

Video prispevek

Naslov prispevka izbereš sam/a. Zvrst video prispevka naj bo: animacija, dokumentarni film, igrani film ali oglas. Prispevek naj traja največ 2 minuti v .MPEG4, .3GPP, .MOV, .AVI, .MPEFPS, .WMV ali .FLV formatu.

Ob oddaji prispevka nujno izpolni obrazec za prijavo. Dijaki morate predložiti tudi dokazilo o dijaškem statusu (potrdilo SŠ ali kopijo dijaške izkaznice) v šolskem letu 2018/19.

Prijavo pošlješ po e-pošti na e-naslov stekas@iam.upr.si (Zadeva: Natečaj ASŠ), skupaj s skeniranim obrazcem za prijavo in dokazilom o dijaškem statusu (v kolikor je potrebno).

ali

po navadni pošti, skupaj z obrazcem in dokazilom o dijaškem statusu (v kolikor je potrebno), na naslov UP IAM, Muzejski trg 2, 6000 Koper, s pripisom “Natečaj ASŠ”.

Prispevke bodo razdelili v dve tekmovalni kategoriji: prispevki osnovnošolcev in prispevki dijakov. V vsaki kategoriji bomo izbrali po 3 prispevke. ki bodo najbolje predstavili stisko med mladimi in pot iz nje. Avtorji bodo prejeli darilne bone za nakup v katerikoli knjigarni in papirnici Mladinske knjige v Sloveniji, in sicer:

1. mesto v vrednosti 30 €,
2. mesto v vrednosti 25 €,
3. mesto v vrednosti 20 €.

Več informacij najdeš tukaj
Pomembni datumi