Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.
 

Mladi v svetu energije

27.04.2018
Vseslovenski šolski natečaj o energiji
Ste se kdaj vprašali, iz katerih elektrarn pridobivamo električno energijo v Sloveniji? Kakšen delež električne energije prispevajo posamezne elektrarne v celotni slovenski proizvodnji? Katere elektrarne med obratovanjem povzročajo najmanjše izpuste toplogrednih plinov?
Oskrba Slovenije z električno energijo prinaša številne izzive. Proizvodnja električne energije mora biti zanesljiva, da lahko nenehno zagotavlja zadostne količine elektrike za vse porabnike, a mora hkrati povzročati čim manj izpustov škodljivih emisij v okolje in čim nižje stroške. Kako to doseči? Katere vire uporabiti, v kakšni kombinaciji, kako in kdaj?
FOTO/VIDEO IZZIV: Na kreativen način s pomočjo serije fotografij (najmanj 5. fotografij) in/ali videa predstavi svoj pogled – bodisi v obliki članka, video zapisa ali predstavitve (Power Point ipd.) – na naslednje razpisane teme:
  •     pridobivanje električne energije in delež proizvodnje iz različnih vrst elektrarn v Sloveniji;
  •     delovanje elektrarn in izpusti toplogrednih plinov;
  •     oskrba z električno energijo iz posameznih vrst elektrarn (zanesljivost oskrbe).
Vir informacij za pripravo izdelkov je računalniška simulacija Energetska mešanica, ki je dostopna tukaj in na spletni strani.
Za lažje razumevanje in za strokovnejše delo ti pred pripravo projekta predlagamo proučitev našega strokovnega gradiva, ki na kratko predstavi energijo in energetiko. Izdelek lahko pripraviš posamično ali skupinsko.

Na razpis MladiVSE se lahko prijaviš v Ekoaplikaciji.

Rok za oddajo izdelkov oz. fotografij je  27. april 2018 na elektronski naslov.
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
07.01.2019
Platforma Future Architecture bo s četrtim pozivom za ideje vabila obetavne večdisciplinarne ustvarjalce, ki se ...Preberi več
31.01.2019
Delavska hranilnica s podeljevanjem nagrad za najboljša diplomska, magistrska ali doktorska dela spodbuja raziskovalna ...Preberi več