Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 7 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 70 tisoč ugodnosti.
 

Projekt "YOUTH WORK AND YOUTH WORKERS ACROSS EUROPE"

25.06.2020
SLOAM je kot partner sodeloval v projektu "Mladinsko delo in mladinski delavci po vsej Evropi"
Evropska mladinska kartica ne predstavlja samo popustov in ugodnosti za mlade. Naše poslanstvo je skrb za razvoj mladih in nudenje novih priložnosti zanje. Nihče ne podpira tega razvoja tako kot mladinski delavci, ki delajo v lokalnih skupnostih. Da bi jim omogočil širitev svojih pristojnosti, je SLOAM sodeloval v mednarodnem projektu "MLADINSKO DELO in MLADINSKI DELAVCI po vsej Evropi - dobri primeri iz prakse o prostovoljstvu, zaposlovanju, izobraževanju in usposabljanju".

Delo z mladimi je eden ključnih vidikov, kako mladim zagotoviti boljši vstop v prihodnost, zato je izmenjava izkušenj zelo pomembna. V projekt so bile vključene mladinske organizacije iz držav, kjer se mladinsko delo razvija na različnih ravneh, tako da sta izmenjava izkušenj in možnost uvedbe novih metod kar najbolj učinkovita.

Udeleženci projekta so: NYCA kot projektni koordinator (Bolgarija), ter partnerji: EURO26 (Poljska),  NAPOR (Srbija), Nacionalni mladinski svet Italije, Association of Estonian Open Youth Centers (Estonija), UNESCO Youth Club of Thessaloniki (Grčija), APPJUVENTUDE (Portugalska), HICroatia (Hrvaška) ter SLOAM (Slovenija).

Glavni cilji projekta so bili:
  • Preučiti različne prakse na področju prostovoljstva, zaposlovanja, izobraževanja in usposabljanja mladih v različnih evropskih državah.
  • Najti primere dobre prakse pri izobraževanju in usposabljanju mladih v partnerskih državah.
  • Raziskovati možnosti izvajanja skupnih izobraževalnih programov za mlade v okviru korporativnih odnosov.
  • Razvoj podporne mreže za izmenjavo informacij in izkušenj, povezanih z mladinskim delom.
  • Izboljšanje upravljanja projektov, doseganje skupnih ciljev in rezultatov, ki zagotavljajo kakovost procesa.

Prvo srečanje skupine, ki je sodelovala v projektu, je potekalo v Sofiji (Bolgarija) na sedežu NYCA, kjer so bili določeni projektni cilji, metode sodelovanja, mejniki.

Spomladi 2020 je srbska organizacija NAPOR kot projektni partner na usposabljanje povabila mladinske delavce iz vseh držav, ki sodelujejo v programu. Na usposabljanju v Novem Sadu v Srbiji so se udeleženci naučili, kako najbolje uporabiti svoje znanje, katere metode se uporabljajo v tujini in kakšne priložnosti ustvarjajo posamezne države za mladinske delavce.

Ta projekt poudarja pomembnost mednarodnega povezovanja in sodelovanja saj imamo posamezne države različne izkušnje in znanje o delu z mladimi v različnih partnerskih organizacijah. Delimo znanje, se učimo drug od drugega in zbiramo dobre prakse. V kratkem bomo sinhronizirali programe usposabljanja za nove zaposlene, z mladimi delili dobre delovne prakse in jih združili v enem poročilu oz. guidebooku ter objavili rezultate.
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
25.06.2021
Celjski mladinski center vabi na večer smeha in zabave z Gašperjem Bergantom in Žanom Papičem.Preberi več
31.07.2021
Društvo za medgeneracijsko povezovanje Sinica vabi na poletne delavnice “Mladi šivamo”!Preberi več