Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.
 

Prostovoljec leta 2017

09.04.2018
Mladinski svet Slovenije letos šestnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta.
 V okviru natečaja bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, pa tudi mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto. Prav tako bodo posebej nagradili tudi mednarodno prostovoljstvo.

K prijavi v natečaj vabimo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike; skratka vse, ki so v svoje dejavnosti v letu 2017 vključevali prostovoljstvo.

Izbirali bodo najboljše v kategorijah:
  • Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in 30 let ali več.
  • Naj mladinski voditelj oz. voditeljica.
  • Naj prostovoljski projekt
  • Naj mladinski projekt.
Vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij bodo po izteku natečaja, predvidoma v juniju, povabili na zaključno prireditev, kjer bodo podelili nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom.

Rok za prijave je 9. april 2018. Poglej si še celotno besedilo natečaja, prijavnico za posamezne prostovoljce in prijavnico za prostovoljske projekte.

Natečaj znova poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
07.01.2019
Platforma Future Architecture bo s četrtim pozivom za ideje vabila obetavne večdisciplinarne ustvarjalce, ki se ...Preberi več
31.01.2019
Delavska hranilnica s podeljevanjem nagrad za najboljša diplomska, magistrska ali doktorska dela spodbuja raziskovalna ...Preberi več