Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.
 

Prostovoljstvo v Španiji

17.01.2019
PiNA Terminal, v sodelovanju s partnerji iz Španije, išče kandidata/-ko za devetmesečni projekt prostovoljstva v Španiji.
Trajanje: 9 mesecev, z začekom 1. marca 2019 (ali po dogovoru)
Rok za prijavo: četrtek, 17. januar 2019
Gostiteljska organizacija: OMIX Ribadavia
Starost: 18-30 let
Lokacija: Ribadavia, Španija

Glavne aktivnosti:
– prostovoljno delo v mladinskem centru
– prostovoljno delo v kulturni hiši (opcijsko)
– prostovoljno delo v turističnem centru (opcijsko)
– razvoj lastnega projekta

Za opravljanje prostovoljske službe iščemo kandidata/-ko:
– motiviranega/motivirano za prostovoljstvo in za delovanje v mednarodnem okolju,
– željnjega/željno dela z mladimi v mladinskem centru,
– z osnovnim (pisnim in govornim) znanjem angleškega jezika,
– motiviranega/motivirano za pridobivanje novih kompetenc na področju dela z mladimi, komuniciranja, organizacije dogodkov ipd.

Projekt je financiran iz programa Erasmus+. Udeležba na projektu prostovoljstva je za prostovoljca/-ko brezplačna. Med svojim bivanjem v tujini ima prostovoljec/-ka urejeno nastanitev, zdravstveno zavarovanje, jezikovni tečaj, prevoze na delo in prehrano, upravičen/-a pa je tudi do mesečnega dodatka (žepnine) in povračila potnih stroškov. Zneski se razlikujejo glede na državo gostiteljico.

Poleg tega, da je v materialnem smislu za prostovoljko/-ca poskrbljeno, projekt prostovoljstva omogoča predvsem neformalno izobraževanje in življenjsko izkušnjo v mednarodnem okolju, ki nadgrajuje poklicne veščine in kompetence prostovoljke/-ca, in tako prispeva k njegovi/njeni zaposljivosti. Pri prostovoljkah/-cih povečuje občutek solidarnosti, razvija njihove družbene veščine in spodbuja aktivno vključevanje v družbo.

Zainteresirane/-i izpolnite elektonsko prijavnico v angleškem jeziku. Elektronski prijavi je potrebno priložiti življenjepis (prav tako v angleškem jeziku) ter zapisati referenčno številko vpisa v bazo Evropske solidarnostne enote (ESE). Za vpis obiščite spletni portal.
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
30.06.2019
Natečaj za kratko zgodbo 2019Preberi več
01.07.2019
Natečaj za najboljše neobjavljeno književno delo.Preberi več
05.07.2019
Podjetje Krka podeljuje nagrade.Preberi več