Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.
 

Razpis za mlade raziskovalce/ke

05.10.2018
Javni razpis za spodbujanje raziskovalcev na začetku kariere
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je v petek, 13.julija 2018, objavilo razpis v višini 12,88 milijona evrov, namenjen raziskovalkam in raziskovalcem na začetku kariere. Na ta način želijo v Sloveniji krepiti povezovanje področja raziskav z gospodarstvom.

Omenjena sredstva bodo namenjena za sofinanciranje stroškov izvedbe neodvisnih raziskav raziskovalnih organizacij, ki jih bodo izvedli v njih zaposleni raziskovalci.

Posebna pozornost je namenjena brezposelnim raziskovalcem in raziskovalcem, ki bodo za potrebe izvajanja raziskovalnega projekta prišli v Slovenijo s pridobljenimi referencami v tujini.

Obenem je namen razpisa tudi spodbujanje raziskovalno inovacijskega potenciala vzhodne kohezijske regije.

Več o razpisu in vso potrebno razpisno dokumentacijo najdeš tukaj.

Rok za prijavo pa je 5. oktober 2018 do 12.00.
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
07.01.2019
Platforma Future Architecture bo s četrtim pozivom za ideje vabila obetavne večdisciplinarne ustvarjalce, ki se ...Preberi več
31.01.2019
Delavska hranilnica s podeljevanjem nagrad za najboljša diplomska, magistrska ali doktorska dela spodbuja raziskovalna ...Preberi več