Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 7 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 70 tisoč ugodnosti.
 

#Routes4U

Spoznaj evropsko kulturo s posebno izdajo Evropske mladinske kartice za spoznavanje Kulturnih poti Sveta Evrope (Cultural Routes of the Council of Europe)

Bi si rad/-a ogledal/-a zvezdasto trdnjavo v mestu Alba Iulia v Romuniji ali poskusil/-a različna oljčna olja iz Istre? Si želiš hoditi po stopinjah francoskega cesarja Napoleona po hrvaškem mestu Dubrovnik? Želiš pred sprostitvijo v termalnih vrelcih mesta Karlovy Vary izvedeti več o obdobju impresionizma ali stilu art nouveau? Si želiš izkusiti vse to, a se bojiš, da bi ti zmanjkalo finančnih sredstev?

Da bi ti te skrbi prihranili, smo zate pripravili posebno izdajo Evropske mladinske kartice za spoznavanje Kulturnih poti Sveta Evrope (Cultural Routes of the Council of Europe). Ta izdaja kartice je brezplačna in veljavna za obdobje enega leta. Kartica ti ponuja na stotine popustov za različne dejavnosti na Kulturnih poteh Sveta Evrope znotraj sedmih držav: Bolgarije, Hrvaške, Češke Republike, Črne gore, Romunije, Srbije in Slovenije. Vse omenjene države so del Podonavja. To območje oblikuje reka Donava, na njem pa najdeš neskončne možnosti za odkrivanje kulture. S tem mislimo na vse vrste kulture: obiščeš lahko različna mesta, okušaš lokalno hrano ali poslušaš tradicionalno glasbo. Vse to lahko izkusiš med sprehajanjem ali kolesarjenjem po pokrajinah Kulturnih poti Sveta Evrope.

18 Kulturnih poti Sveta Evrope prečka sedem držav. Ker kulturna dediščina ne pozna meja, so Kulturne poti čezmejna omrežja, od katerih se vsako nanaša na določeno temo. Ena izmed Kulturnih poti Sveta Evrope je Podonavska pot sv. Martina Tourskega. Ta povezuje številna evropska mesta, ki so bila del življenja svetega Martina, s pomembno arhitekturno dediščino v njegovo čast. Kulturne poti Sveta Evrope v vsej svoji raznolikosti kažejo pestro evropsko kulturno dediščino in so certificirane s strani Sveta Evrope, ki je najstarejša vseevropska mednarodna organizacija, namenjena varovanju in spodbujanju človekovih pravic, demokracije in pravne države.

Svojo pot po Podonavski poti sv. Martina Tourskega ter ostalih 17 Kulturnih poteh Sveta Evrope lahko začneš s klikom na tabelo.

Če želiš izvedeti več o posamezni točki, izberi način zemljevida in si oglej mapo individualne države (to storiš s klikom na ime države: Bolgarija, Hrvaška, Češka Republika, Romunija, Srbija, Slovenija).

Med ugodnostmi, ki ti jih omogoča posebna izdaja Evropske mladinske kartice, lahko najdeš znižane vstopnine, prevoz, prehrano, izdelke in storitve (seznam vseh popustov najdeš spodaj). Prispevaj k ohranjanju kulturne dediščine in njenega edinstvenega okolja s pohodi ali kolesarjenjem po krajini Kulturnih poti Sveta Evrope, saj je to najboljši način, da jih doživiš!


Si pripravljen/-a na svoje kulturno potovanje?

Svojo brezplačno posebno izdajo Evropske mladinske kartice za spoznavanje Kulturnih poti lahko dobiš tako, da pri naročilu svoje nove mladinske kartice v obrazec vneseš kodo "R4U"!

Kdo stoji za vsem tem? Ta posebna izdaja Evropske mladinske kartice izhaja iz sodelovanja med Zvezo Evropskih mladinskih kartic (EYCA) in Routes4U, ki je skupen program Sveta Evrope in Evropsko unijo. Cilj Routes4U je spodbujanje regionalnega razvoja s pomočjo Kulturnih poti Sveta Evrope v skladu z makroregionalnimi strategijami Evropske unije. Te državam, ki se nahajajo v isti regiji, omogočajo skupno soočanje s težavami in boljši izkoristek njihovega potenciala. Posebna izdaja Evropske mladinske kartice za raziskovanje Kulturnih poti Sveta Evrope delno pokriva področje Strategije Evropske unije za Podonavje (EUSDR).

Ugodnosti, ki ti jih prinaša posebna izdaja Evropske mladinske kartice, so navedeni v tabeli. Po tabeli lahko iščeš in jo filtriraš. Če na primer želiš videti vse popuste, ki so na voljo samo na spletu, v iskalno vrstico vtipkaj “online”.
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
29.07.2021
Slovenska filantropija vabi na brezplačna uvodna izobraževanja za prostovoljce!Preberi več
31.07.2021
Društvo za medgeneracijsko povezovanje Sinica vabi na poletne delavnice “Mladi šivamo”!Preberi več
23.08.2021
Ob koncu poletnih počitnic Mreža KROJ in Zavod Nefiks pripravljajo Počitniški karierni tabor za dijake.Preberi več