Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 7 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 70 tisoč ugodnosti.
 

Sodeluj v razpravi v Evropskem parlamentu

12.11.2019
Postani član Evropskega parlamenta za en dan in iz prve roke izkusi, kako vse deluje.

Euroscola dijakom v starosti od 16 do 18 let omogoča možnost, da en dan preživijo kot člani Evropskega parlamenta v Strasbourgu. Lahko sodelujejo v razpravah o evropskih vprašanjih na plenarnih sejah in sejah odborov in glasujejo ter sprejemajo resolucije.

Prav tako bodo imeli priložnost drugim udeležencem predstaviti svojo šolo oz. regijo. Hkrati bodo lahko utrjevali svoje jezikovne spretnosti in povezovanje z učenci in študenti iz cele Evrope.

Vsako leto je okoli 20 sej pod programom Euroscola, s povprečjem 600 udeležencev. Da je lahko tvoja šola izbrana za program Euroscola, mora na lokalni ravni tekmovati z drugimi šolami v tvoji državi.

V primeru da je tvoja šola izbrana, se lahko mladi pripravite s prenosom materiala iz spletne strani Euroscola website. Tako si lahko zagotovite boljšo podlago za vprašanja, o katerih se bo razpravljalo.

Informacije o tem, kako se prijaviti v posamezni državi, so na voljo tukaj.
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
11.07.2020
Svetlobna gverila se vrača v Ljubljano!Preberi več
16.07.2020
Zavod Ypsilon vabi k udeležbi na sklop interaktivnih spletnih delavnic Službi naproti!Preberi več