Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 7 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 70 tisoč ugodnosti.
 

Študentska izkaznica

Študentska EYCA izkaznica je nova študentska izkaznica, ki je stopila v veljavo 1. oktobra 2017 in pokriva več kot 70 odstotkov celotne študentske populacije v Sloveniji. Študentska EYCA izkaznica velja do zaključka študija na fakulteti oz. akademiji.

Poleg številnih ugodnosti v Sloveniji ta kartica ponuja tudi preko 70 tisoč popustov po Evropi - več o tem lahko preberete na tej povezavi. Trenutno je v Evropi preko 6 milijonov članov Evropske mladinske kartice (EYCA).

Študentsko EYCA izkaznico trenutno izdajata dve od treh slovenskih javnih univerz - Univerza v Ljubljani in Univerza na Primorskem. Študenti ostalih fakultet nas lahko kontaktirate tukaj glede drugih možnosti za brezplačno pridobitev izkaznice.

Urad RS za mladino ima s Svetom Evrope sklenjen delni sporazum o evropski mladinski kartici za pospeševanje in olajševanje mobilnosti mladih, krovna evropska zveza European Youth Card Association pa sklenjeno sodelovanje z Evropsko komisijo na več področjih (Evropska prostovoljska služba, Evropska solidarnostna enota ipd.).

Evropska mladinska kartica in SLOAM, Agencija za mlade delujeta v javnem interesu v mladinskem sektorju.

Za tekoče študijsko leto vpisani študenti prejmejo nalepko z EYCA logotipom in EMK številko v referatu svoje fakultete oz. akademije. Nalepka je dokazilo, da so študenti vključeni v program in dodatno plačilo ali naročilo drugih storitev ni potrebno. Prosimo, da kartico aktivirate preko registracije v mobilni aplikaciji.

Študentsko izkaznico Univerze na Primorskem z logotipom EYCA in nalepko za tekoče študijsko leto lahko pridobijo zgolj študenti v referatu svoje fakultete.

Študentska izkaznica Univerze v Ljubljani z logotipom EYCA se bo pričela uporabljati z novim študijskim letom.

 


Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
25.06.2021
Celjski mladinski center vabi na večer smeha in zabave z Gašperjem Bergantom in Žanom Papičem.Preberi več
31.07.2021
Društvo za medgeneracijsko povezovanje Sinica vabi na poletne delavnice “Mladi šivamo”!Preberi več