Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 7 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 70 tisoč ugodnosti.
 

Študentska izkaznica

Študentska EYCA izkaznica je nova študentska izkaznica, ki je stopila v veljavo 1. oktobra 2017 in pokriva več kot 70 odstotkov celotne študentske populacije v Sloveniji. Študentska EYCA izkaznica velja do zaključka študija na fakulteti oz. akademiji.

Poleg številnih ugodnosti v Sloveniji ta kartica ponuja tudi preko 70 tisoč popustov po Evropi - več o tem lahko preberete na tej povezavi. Trenutno je v Evropi preko 6 milijonov članov Evropske mladinske kartice (EYCA).

Študentsko EYCA izkaznico trenutno izdajata dve od treh slovenskih javnih univerz - Univerza v Ljubljani in Univerza na Primorskem. Študenti ostalih fakultet nas lahko kontaktirate tukaj glede drugih možnosti za brezplačno pridobitev izkaznice.

Urad RS za mladino ima s Svetom Evrope sklenjen delni sporazum o evropski mladinski kartici za pospeševanje in olajševanje mobilnosti mladih, krovna evropska zveza European Youth Card Association pa sklenjeno sodelovanje z Evropsko komisijo na več področjih (Evropska prostovoljska služba, Evropska solidarnostna enota ipd.).

Evropska mladinska kartica in SLOAM, Agencija za mlade delujeta v javnem interesu v mladinskem sektorju.

Za tekoče študijsko leto vpisani študenti prejmejo nalepko z EYCA logotipom in EMK številko v referatu svoje fakultete oz. akademije. Nalepka je dokazilo, da so študenti vključeni v program in dodatno plačilo ali naročilo drugih storitev ni potrebno. Prosimo, da kartico aktivirate preko registracije v mobilni aplikaciji.

Študentsko izkaznico Univerze na Primorskem z logotipom EYCA in nalepko za tekoče študijsko leto lahko pridobijo zgolj študenti v referatu svoje fakultete.

Študentska izkaznica Univerze v Ljubljani z logotipom EYCA se bo pričela uporabljati z novim študijskim letom.

 


Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
29.07.2021
Slovenska filantropija vabi na brezplačna uvodna izobraževanja za prostovoljce!Preberi več
31.07.2021
Društvo za medgeneracijsko povezovanje Sinica vabi na poletne delavnice “Mladi šivamo”!Preberi več
23.08.2021
Ob koncu poletnih počitnic Mreža KROJ in Zavod Nefiks pripravljajo Počitniški karierni tabor za dijake.Preberi več