Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.
 

Vabilo na enodnevni seminar: NVO in DOP – popolno ujemanje?

06.11.2018
V ritmu jeseni vas vabimo na mednarodno obarvan seminar: Neprofitne organizacije in družbeno odgovorna podjetja: Popolno ujemanje?, ki bo potekal v torek, 13. novembra 2018 med 9:30 in 13:30 v konferenčni sobi M Hotela v Ljubljani (Derčeva ulica 4). 

Število prijav je omejeno, zato se hitro prijavi
Raziskali bomo zelo aktualno temo družbene odgovornosti podjetij in vlogo NVO pri razvoju, raziskovanju in informiranju na tem področju. V času ciljev trajnostnega razvoja in agende Zelenega gospodarstva, ki ju v ospredje postavlja Organizacija Združenih narodov (UN), postajajo namreč podjetja vedno bolj družbeno in okoljsko odgovorna. Kljub še vedno velikim razponom med pojmovanjem podjetij, kot družbeno odgovornih, in njihovim dejanskim delovanjem, katero je še vedno usmerjeno zgolj v komuniciranje zelenega delovanja (in ne dejansko delovanja), je še vedno nekaj takih, katerih poslovanje je zgledno. Taka podjetja svoje poslanstvo gradijo na trajnostnem razvoju, upoštevajo potrebe in interese okolja in pri tem skrbijo, da ohranjajo naš planet za boljši jutri. Pri tem je povezovanje in ozaveščanje o družbeno odgovornem in zelenem poslovanju pomemben del delovanja podjetij, kot tudi nevladnih in neprofitnih organizacij v mladinskem sektorju, zato bi radi iskali načine za boljše sodelovanje med njimi, primere dobrih praks in uspešno komunikacijo ter izbiro ustreznih partnerjev pri sodelovanju v mladinskem sektorju. 

PROGRAM: 

8:15 – 9:30 Registracija udeležencev

9.30 Uvodni nagovor:
• Jan Peloza, direktor Zavoda Mobin, organizator
• Rok Primožič, direktor Urada RS za mladino
• Manel Sanchez Garcia, direktor programa Evropske mladinske kartice

10.00 Osrednji govor – Kaj je družbena odgovornost?
• Dr. Urša Golob Podnar, profesorica fakultete za družbene vede na Univerzi v Ljubljani

10.30 Družbena odgovornost podjetij v Evropi v povezavi z mladimi
• Jacques Spelkens, CSR Evropa

11.00 Evropska mladinska kartica kot orodje za mlade
• Manel Sanchez Garcia, direktor Evropske mladinske kartice

11.30 Odmor

12.00 Izkušnje neprofitnih organizacij z družbeno odgovornimi podjetji v Sloveniji -
• Inštitut za razvoj družbene odgovornosti (IRDO)
• Inštitut Ekvilib
• Zavod Mobin
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
07.01.2019
Platforma Future Architecture bo s četrtim pozivom za ideje vabila obetavne večdisciplinarne ustvarjalce, ki se ...Preberi več
31.01.2019
Delavska hranilnica s podeljevanjem nagrad za najboljša diplomska, magistrska ali doktorska dela spodbuja raziskovalna ...Preberi več