Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 60 tisoč ugodnosti.
 

Vabilo na posvet o kariernem razvoju mladih

30.11.2017
Zavod Nefiks 30. 11. 2017 vabi na posvet o kariernem razvoju mladih. Posvet bo v Kristalni palači v BTC-ju v Ljubljani. 
Na Zavodu Nefiks organizirajo posvet o karierni orientaciji in poklicih prihodnosti, s katerim želijo spodbuditi srednješolce, profesorje, svetovalne delavce, starše in vse druge, ki se ukvarjajo s kariernim razvojem,k razmišljanju o poklicni poti in kariernem razvoju mladih ter usmeritvi v poklice prihodnosti.

Želijo si, da bi skupaj z vami razmišljali, na kaj vse mora biti mlad človek pozoren, ko se odloča za študij in bodoči poklic. Ob tem se zdi pomembno, da se dotaknemo tudi poklicev prihodnosti. Zaradi tehnološkega razvoja se že pojavljajo potrebe po novem znanju, preoblikujejo se obstoječa delovna mesta in pojavljajo se novi poklicni profili. Prav dijaki so tisti, ki bodo poklice, ki danes sploh še ne obstajajo, tudi opravljali.

Vabijo vas, da se jim pridružite na posvetu, ki bo potekal v Kristalni palači v Ljubljani, v četrtek 30. novembra med 11.00 in 13.30.

Program posveta:
  • 11.00 Uvodni pozdrav in nagovor (Alenka Blazinšek Domenis, Zavod Nefiks in Nevenke Oštarjaš, predstavnice podjetja IBM Slovenija)
  • 11.15 Predavanje o kompetencah, ki bodo v prihodnosti pomembne za zaposlitev (Klara Zavrl, Agencija Competo)
  • 11.40 Okrogla miza, na kateri bodo sodelovali:
dijak (Ciril Cerovšek, Dijaška organizacija Slovenije)
svetovalna delavka (Špela Potočnik, Gimnazija Želimlje)
ravnatelj (Gregor Deleja, Gimnazija Celje Center)
strokovnjaki z Zavoda za zaposlovanje Republike Slovenije (Marko Zupančič- strokovnjak za trg dela, Julija Pirnat - vseživljenjska karierna orientacija)
predstavnik OZS v Svetu za visoko šolstvo (Dare Stojan)
predstavnica podjetja IBM Slovenija (Nevenka Oštarjaš)
  • 12.40 Diskusijska kavarna (skupaj z vami bomo poskušali pridobiti koristne izsledke glede tega, kako še naprej, a bolj kakovostno ozaveščati in usmerjati mlade na poti do njihovega bodočega poklica)
  • 13.30 Zaključek

Zaključke posveta bodo posredovali odločevalcem, zato se jim pridružite in povejte svoje mnenje, kako lahko mladim še naprej kakovostno pomagamo pri sprejemanju odločitev! Vljudno vabljeni!

Vir: Nefiks
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
07.01.2019
Platforma Future Architecture bo s četrtim pozivom za ideje vabila obetavne večdisciplinarne ustvarjalce, ki se ...Preberi več
31.01.2019
Delavska hranilnica s podeljevanjem nagrad za najboljša diplomska, magistrska ali doktorska dela spodbuja raziskovalna ...Preberi več