Zakaj Evropska mladinska kartica?

Vsi mladi v starosti od 12 do dopolnjenih 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 7 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 70 tisoč ugodnosti.
 

Vabilo: Youth Wiki pogovor “Participacija mladih pri (so)odločanju”

24.11.2020
Pridruži se pogovoru o participaciji mladih!
Participacija mladih je del železnega repertoarja tematik, ko se pogovarjamo o mladih. Kako jo spodbujati in ustvarjati pogoje zanjo je eno od osrednjih vprašanj številnih, ki se s področjem ukvarjajo strokovno, projektno ali na ravni javnih politik.

Kdo bo sodeloval v pogovoru?

Na drugem Youth Wiki pogovoru bo Nacionalna agencija MOVIT gostila Anjo Fortuna, ki je svojo pot v mladinskem sektorju začela pri skavtih v Žireh. Izkušnje na področju mladinskega dela je nabirala v domačem Društvu podeželske mladine Vrsnik-Ledine, od koder je bila izvoljena tudi v organe Zveze podeželske mladine Slovenije. Vzporedno je bila dejavna tudi v študentski organizaciji, med drugim je bila tudi predsednica Kluba idrijskih študentov. Leta 2016 je bila izvoljena v vodstvo Mladinskega sveta Slovenije, sprva kot podpredsednica za mednarodno sodelovanje, v letu 2018 pa so jo organizacije članice MSS izbrale za predsednico MSS.

Kaj boste izvedeli?

Pogovor z Anjo se bo osredotočil na strukture in mehanizme, ki omogočajo ter spodbujajo participacijo mladih. Govora bo o Svetu Evrope, Svetu Vlade RS za mladino, participatornem proračunu in o mladinskem dialogu (nekdanji strukturirani dialog), ki letos praznuje 10. letnico izvajanja. Dotaknili se bodo tudi Ciljev mladih in prihajajoče predsedovanje Slovenije EU. Gostja pogovora ne samo da pozna te mehanizme, ampak ima tudi ogromno neposrednih izkušenj z njihovim delovanjem, kar obeta zanimivo in poglobljeno razpravo.

Kje in kdaj?
24. novembra 2020 med 11:00 in 12:00 na Zoomu.


Prijave na spletni pogovor Youth Wiki so obvezne. Prijaviš se lahko preko spletnega obrazca. Po prijavi boš preko elektronske pošte prejel/-a navodila za dostop.
Pomembni datumi
POMEMBNI
DATUMI
23.01.2021
Informativa je največji vseslovenski predinformativni izobraževalni dogodek, ki s na enem mestu predstavi pregled ...Preberi več
30.01.2021
Ekipa e-Mature vabi na dogodek KAM NA FAKS?

Preberi več
09.02.2021
Živimo v času, ko so mediji pogosto edini vir informacij, pojavlja se veliko lažnih novic in različnih (pogosto ...Preberi več